Published On: Uto, ožu. 13th, 2018

9. „Križni put grada Pakraca“

Foto:Arhiva/Pakrački list

U organizaciji Župe Uznesenja Blažene djevice Marije Pakrac, udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, te Grada Pakraca  i ove će se godine prigodom Dana grada Pakraca održati sada već tradicionalni 9. „Križni put grada Pakraca“.

Ovogodišnji 9. „Križni put grada Pakraca“ održati će se u subotu, 17.o3.2018. godine.

Okupljanje sudionika 9. „Križni put grada Pakraca“ je u Kusonjima ispred spomen – kapelice poginulim „Bjelovarčanima“ u 10.00 sati, a posljednja XIV (četrnaesta) postaja je kod središnjeg križa na Spomen – obilježju poginulim hrvatskimn braniteljima na Rimo-katoličkom groblju u Pakracu.

Križni put je prvo krenuo kao Križni put branitelja, međutim budući da se isti održava u vrijeme uoči obilježavanja Dana grada Pakraca, odlučili smo isti preimenovati u „Križni put Grada Pakraca“. Križ nose predstavnici braniteljskih Udruga, iza križa idu zastave Republike Hrvatske koje nose krizmanici (oko 30 zastava), iza njih zastave braniteljskih udruga, vatrogasnih društava i dr., te svećenik i vjernici. Tekst postaja posebno je prilagođen ovom području, a moli se za sve koji su dali živote i koji su pomogli u stvaranju suverene Republike Hrvatske. Na prvoj postaji moli se za poginule Bjelovarčane u Kusonjima, na drugoj za zatočenike četničkog logora Bučje, te iz zasjede ubijenog hrvatskog branitelja Vencislava Štrbca itd. Svaki metar ovog prostora natopljen je krvi onih koji su stvarali Hrvatsku, te se na ovom Križnom putu prisjećamo svih njih.

Poštovani, u ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika te hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, pozivamo Vas da se zajedno ponovo sjtimo onih koji su najzaslužniji za suverenu Republiku Hrvatsku.

S poštovanjem!

Koordinacija udruga proisteklih
iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
General Sačić poziva na prosvjed protiv Istanbulske konvencije

Drage prijateljice i prijatelji..danas smo, gospođa Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica iz DOR, i ja ,službeno,u ime mnogih organizatora, prijavili...

Close