Objavljeno: Pet, pro. 1st, 2017
Politika / VIJESTI | Objavio HRT">HRT

Bauk: Nismo željeli sudjelovati u minuti šutnje za Praljka

Podijeli ovo

Zajedničkom izjavom svih parlamentranih stranaka u vezi s haškom presudom šestorici čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata, koju je pročitao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Sabor je nastavio sjednicu. U trenutku minute šutnje u sabornici je, od SDP-ovaca, bio samo Domagoj Hajduković, dok zastupnika GLAS-a nije bilo.

Arsen Bauk (SDP) rekao je kako izjava predsjednika Sabora nije usuglašena od strane svih klubova i dijelu kluba je neprihvatljiv dio izjave.

Što se tiče minute šutnje, nismo se željeli dovesti u situaciji da sudjelujemo u odavanju počasti pravomoćno osuđenom ratnom zločincu u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske. A također ne želimo biti alibi i naknadno opravdavati promašenu HDZ-ovu politiku u Bosni i Hercegovini tijekom devedesetih godina. Ne slažemo se s tezom o udruženom zločinačkom pothvatu, to su dužnosnici SDP-a jučer i izražavali i u tom smislu imali smo sjednicu kluba dok se održavala, rekao je Bauk.

Na pitanje što im je neprihvatljivo u izjavi, Bauk je rekao sam meritum, u samom tekstu izjave dio koji se pokušava osporiti ili ne priznati presuda Haškog suda nije usuglašena i u tom smislu nismo željeli da se naša nazočnost krivo shvati kao odbijanje, nepriznavanje. Posebno im je sporna riječ – neprihvatljiva – nije jasno je li mi presudu priznajemo ili ne, istaknuo je Bauk.

Autor: HRT

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Šeks: ‘Ovo nije kraj, neće Haški sud pisati hrvatsku povijest’

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora i pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je u četvrtak kako je general Slobodan Praljak...

Close