BRANITELJI ODLUČILI DJELOVATI: ‘Zabrana Thompsona je kap koja je prelila čašu’

OGLASILE SE UDRUGE

Premijer Vlade Republike Hrvatske gospodin Andrej Plenković je zatražio žurno ispitivanje situacije od naše veleposlanice u Ljubljani ali nikad nije objavljeno što je ona napravila. Što je napravilo Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Glazbena unija, ZMP, pa čak i HND? Ništa, jedno veliko ništa.

Niz braniteljskih udruga potpisalo je priopćenje u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo institucijama koje nisu odreagirale nakon zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona:

“Nakon posljednjih događanja vezanih za zabranu nastupa u Mariboru hrvatskog branitelja i glazbenika Marka Perkovića Thompsona dužni smo reagirati i dati punu i bezrezervnu podršku našem prijatelju, koji za nas nije samo ime, nego institucija, vrijednost koji je osim sudjelovanja u stvaranju i obrani RH, ostavio glazbeni povijesni put za nas i buduće naraštaje kao i njegovoj publici koju pojedini mediji, institucije pa i pojedinci na društveno političkim položajima, nazivaju pogrdnim imenima, u nekim Europskim državama. Koliko god to nekome smetalo, njegove pjesme bit će prenošene generacijama i pjevat će se još stotinama godina i kad nas više ne bude, stoga je njegova priča i pjesma nadišla i probila sve povijesne granice, jer Marko Perković Thompson jest već ispisao povijest, sviđalo se to nekome ili ne.

Zabrinuti smo zašto su u ovom kao i mnogim drugim slučajevima prije, zakazali oni koji su i po Ustavu RH dužni omogućiti svakom svom državljaninu slobodu na rad, slobodu na izražavanje kao i na slobodu na kretanje. Premijer Vlade Republike Hrvatske gospodin Andrej Plenković je zatražio žurno ispitivanje situacije od naše veleposlanice u Ljubljani ali nikad nije objavljeno što je ona napravila. Što je napravilo Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Glazbena unija, ZMP, pa čak i HND? Ništa, jedno veliko ništa. Zašto? Govoriti o mržnji, netoleranciji, fašizacii i tko zna o čemu još a ne postaviti pitanje od koga to dolazi je doista bespredmetno i suvišno svakoga komentara. U Hrvatskoj postoje skupine koje skaču na svaki spomen samo riječi Hrvatska, skupine koje organizirane kroz nevladine udruge čine veliku štetu RH tužakajući nas po svijetu, skupine koje Hrvatski narod nazivaju ustaškim, izmišljaju priče o tzv. ugroženosti nacionalnih manjina itd.

Nitko na njih ne reagira, onda se jednostavno može reći da u RH jača projugoslavenska struja, o tome nitko ne piše i ne pita se zašto, niti im itko brani njihove skupove iako krše puno hrvatskih zakona, iako vrijeđaju osjećaje najvećeg dijela Hrvatskog naroda, šire mržnju, netoleranciju i potiču na podjele. Ovo je kap koja je prelila čašu našeg strpljenja i zasigurno više nećemo šutjeti. Ono što smo svojom krvlju u ratu i voljom hrvatskog naroda postigli a to je slobodna nam Hrvatska, nećemo dozvoliti nekakvim pojedincima da nagrizaju i uništavaju, zbog naše budućnosti i budućnosti naše djece. Od svih gore navedenih tražimo da konačno smognu političku snagu i mudrost te zaustave ovakve zabrane prema glazbenom umjetniku Marku Perkoviću Thompsonu, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu jer na kraju to im je i posao, za to primaju i plaću.

Danas je u Hrvatskoj dozvoljeno sve osim zvati se Hrvatom, nas se može nazivati radikalima, ustašama, fašistima, može se rugati Hrvatskoj himni, zastavi ali ako mi nekome kažemo da je izdajnik, četnik, komunista, masoni odmah te iste skupine skaču, jer eto oni su ugroženi. Danas je najviše ugrožen hrvatski čovjek koji se Hrvatom zove i to u vlastitoj domovini. Vrijeme je da svi skupa tomu stanemo na kraj. Od hrvatskih institucija očekujemo da hrvatskom glazbenom umjetniku Marku Perkoviću Thompsonu omogući i osigura jednake uvjete rada kao i svima drugim glazbenim umjetnicima i pod istim uvjetima.

To je gospodo vaša obaveza i izvolite se tako ponašati.”

Dnevno.hr
Facebook Comments

Jedan odgovor na “BRANITELJI ODLUČILI DJELOVATI: ‘Zabrana Thompsona je kap koja je prelila čašu’”

 1. Ivan Dragovoljac napisao:

  THOMPSON- je li to onaj šta je zamračija 500 000 eura samo da ne otvori svoja usta!!! PREDIVNO je kad se sva sila braniteljskih udruga silno zauzima za ovog lopova!!! Da su se tako zauzimali za branitelje ne bi danas imali 83000 jadnika bez ikakvih primanja i ne bi prosječna starost braniteljska bila jadnih 51.god. ALI KOGA TO ZANIMA!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  VIDEO: DRAMATIČNA DELOŽACIJA NA ČRNOMERCU

  VIDEO: DRAMATIČNA DELOŽACIJA NA ČRNOMERCU Specijalci u akciji, Hitna pomoć odvela jednu osobu, uhićeni saborski zastupnici! Aktivisti Živog zida od...

  Close