Čačić ‘izrazio sućut’ HNS-u komentirajući potporu HNS-a Plenkovićevoj Vladi

Objavljeno:
02/06/2017 u 12:20:12

Radimir Čačić,  predsjednik Narodne stranke – reformisti i kandidat za varaždinskog župana, u petak je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Varaždinu izjavio da “izražava sućut časnim ljudima koji su stvarali HNS“, komentirajući medijske navode o navodnoj budućoj podršci HNS-a Vladi premijera Andreja Plenkovića i HDZ-u na nacionalnoj razini.

„Moja sućut svim časnim ljudima koji su zajedno sa mnom stvarali HNS. Zbog nečega što su Pusić, Vrdoljak i Štromar učinili zabijajući nož u leđa meni, koji sam stvarao stranku. Zabijaju nož u leđa tisućama ljudi ovdje i u čitavoj Hrvatskoj na čijim su glasovima došli do mandata, došli u Sabor i to je sramotno“, rekao je Čačić.

Ustvrdio je da se “izdaja koalicijskog partner”, u ovom slučaju SDP-a, nikada nije dogodila ni pod vodstvom Savke Dabčević Kučar ni pod njegovim.
„Izdaju i podlost nitko ne voli. Zašto? Za tih par trenutaka na vlasti?“, pitao se Čačić.

Za svoju stranku, Reformiste, Čačić je rekao da su  „časni i pošteno“ izašli sami na izbore i podržali Vladu jer novi izbori nisu opcija.
„Nismo lagali, prtljali, mahali rukama držeći fige u džepu, tražeći smjenu Vlade, igrajući iza leđa“, dodao je predsjednik Reformista.
Čačić je u nedjelju u drugom krugu izbora za varaždinskog župana, protiv aktualnog, HNS-ovog Predraga Štromara, koji je i zamjenik predsjednika HNS-a. Rekao je kako očekuje da će HNS i Štromar izgubiti dobar dio glasova i u svojoj stranici i od SDP-ovih birača.
„Svakom je u interesu da se taj politički zagađivač, koji se zove ovog trenutka vodstvo HNS-a,  makne s političke scene. Politika je proces, nije trenutak. Bit će još samo nekoliko trenutaka na vlasti“, izjavio je Čačić

Prema medijskim napisima bez navođenja imenovanog izvora, HNS-u je navodno ponuđena moguća suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini, o čemu će HNS odlučiti nakon drugog kruga lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju, 4. lipnja.

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Tedeschi još nema mira zbog prvog milijuna: Bulj traži povrat novca!

Objavljeno: 02/06/2017 u 12:14:14 CETINSKA PRIČA 'Dok smo mi branitelji u rebatinkama i goloruki stali pred tenkove, netko drugi je...

Close