Objavljeno:

Čak 15 od 18 članova predsjedništva HNS-a za koaliciju s HDZ-om

Podijeli ovo

Čak 15  od 18 članova Predsjedništva Hrvatske narodne stranke podržalo je stav da ta stranka treba prihvatiti ponudu Andreja Plenkovića i podržati preslagivanje Vlade s HDZ-om.

Teške su riječi padale među istaknutim članovima HNS-a.  Prvo je Vrdoljak, noćnim twittom u kojem je  “ekstremnoj desnici poslao poruku da maknu svoje kandže s najvažnije reforme hrvatskog društva”, poslao nedvosmislenu poruku da HNS ulazi u preslagivanje s HDZ-om.

Anka Mrak Taritaš mu je posprdno odgovorila da “samo Trump twita u tri u noći” i porukom da odlazi iz stranke ako HNS ode s HDZ-om.

Članovi njenog stožera, procjenjujući da Vrdoljakov pakt s Plenkovićem šteti Mrak Taritaš u dvoboju s Bandićem za Zagreb, šalju mu uvredljivu poruku da je Vrdoljak u Zagrebu nitko  (‘nonentity’).

Da je Anka Mrak Taritaš ipak u manjini u vrhu Hrvatske narodne stranke svjedoči informacija sa sinoćnjih konzultacija u Predsjedništvu te stranke. Vrh HNS izjašnjavao se prijedlogu suradnje s HDZ-om i ulasku u vlast. HNS-u je ponuđeno mjesto potpredsjednik Vlade i dva ministarstva te neke druge važne pozicije u nacionalnim trgovačkim društvima.

Od 15 članova Predsjedništva HNS-a njih 15 prihvaća suradnju s HDZ-om, dio njih ima konkretne uvjete, a samo je troje izričito protiv suradnje. Protiv su Anka Mrak Taritaš, Vesna Pusić  te još jedan član Predsjedništva HNS-a.

U medijima često spominjani Nada Turina Đurić i Goran Beus Richemberger, javno su govorili protiv koalicije s HDZ-ov, ali njih dvoje nisu članovi Predsjedništva. Saborski su zastupnici i izjave o suradnji s HDZ-om vrlo su im dvojbene.

Iako je deklarativno protiv podrške HDZ-u Turina Đurić je, gostujući nedavno u emisiji Otvorenom na HRT-u, branila HDZ uspješnije nego Bošnjaković iz HDZ-a. Tako da je i sarkastični Arsen Bauk pomislio da je preko puta njega članica HDZ-a.

Što reći za Gorana Beusa Richembergera? Čovjek koji je tri puta mijenjao nacionalnost, ime i prezime, preko noći može promijeniti uvjerenje i pogaziti riječ. Kod njega ništa ne može iznenaditi.

HNS u Saboru ima 9 (devet) zastupnika. Osim spomenutih Nade Turine Đurić  i Gorana Beusa Richembergera još Milorad Batinić, Božica Makar, Marija Puh, Vesna Pusić, Bernarda Topolko, Anke Mrak Taritaš i predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

Autor: Maxportal

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Slabiji odaziv: Do 16.30 sati glasovalo 27,45 posto građana

Do 16.30 sati na izbore je izašlo 27,45 posto građana što je slabiji odaziv nego u prvom krugu izbora kada...

Close