Objavljeno: Uto, velj. 13th, 2018

ĐAKIĆ O ‘PROSVJEDU MARGINALACA’: ‘Nadam se da predsjednica nije mislila na mene i Culeja, JER…’

Podijeli ovo

Josip Đakić (HDZ) na saborskim je hodnicima komentirao izjavu Predsjednice da protiv posjeta Vučića prosvjeduju marginalci.

“Nadam se da nije mislila na mene i Culeja, jer smo previše znoja uložili za nju i nadam se da branitelje ne smatra marginalcima i vjerujem da će to ispraviti”, poručio je Đakić.

“Imala je podršku, a o dalje ćemo razmisliti”, dodao je.

“Branitelji su vikali da su izdani, ja nisam to ponavljao, čak su me neki prozivali zbog toga. Ne smatram da je počinila veliku grešku, ali morat ćemo razjasniti neke pojmove”, zaključio je Đakić.

“Tko je izabrao Vučića? Njega su izabrali građani Srbije i mi u Hrvatskoj smo to primili na znanje”, rekao je Miro Kovač (HDZ).

“Vodi ga kući”, uskočio mu je Bulj.

“Mi ne biramo strane predstavnike i dužnosnike, njih biraju njihovi građani i mi s njima razgovaramo”, poručio je Kovač.

Dodao je da ako želimo riješiti otvorena pitanja sa Srbijom, onda ih moramo rješavati s Vučićem. “S kim drugim?”, pita Kovač.

Bulju je replicirao da je Vučić njemu ipak odgovorio jer ga je to pitanje zaboljelo i jer je shvatio da je bio u zabludi.

“Postavio sam jučer zabranjeno, legitimno pitanje, predsjedniku Srbije Vučiću – Vučiću kad ćeš u hrvatsku Glinu? Sjetimo se kad je huškao ljude da idu ratovati u krajinu. Za pokolje je odgovoran Aleksandar Vučić i Šešelj. U Srbiji me mediji prozivaju ustašom”, rekao je Miro Bulj (Most).

Predsjednica je trebala postaviti pitanje jest – gospodine Vučiću kad ćete u hrvatsku Glinu. Mostov zastupnik poručio je Kolindi Grabar-Kitarović da se ispriča braniteljima koje je prozvala marginalcima. Zabranu prosvjeda na Markovu trgu nazvao je sramotom.

“Vučiću poručujem da ode u Glinu i ispriča se svojim sugrađanima za veliko naneseno zlo. To je minimalno što treba učiniti”, rekao je Bulj.

“Hrvatska je jučer ponižena. U našoj zemlji boravi Aleksandar Vučić, čovjek koji nam doista nije prijatelj”, rekao je Bojan Glavašević (SDP).

“Predsjednica RH stavila je interese međunarodne zajednice ispred interesa Hrvatske”, istaknuo je Glavašević.

Rekao je kako je poniženje da Predsdjednica zabranjuje novinarima pitanja o Vučićevoj prošlosti i izjavama iz doba rata.

Naglasio je da je Predsjednica izazvala razjedinjenost i ponižavanje Hrvatske.

“Pomirenje ne počinje razmjenom papira”, poručio je Glavašević. Istaknuo je da pomirenje počinje tako da se ljude s obje strane granice počne ponovno upoznavati.

“Pomirenje mogu početi oni koji su gladni mira i prijateljstva, a ne gladni moći”, zaključio je Glavašević.

Željko Glasnović govorio je o obrazovnom sustavu. Za naše učenike rekao je da danas ništa ne znaju i da žive u “povijesnom mraku”. “Dobijete pogled kao da majmun gleda ručni sat”, rekao je Glasnović.

Prozvao je medije za “uređivačku politiku” koja pridonosi tome.

Bez suočavanja s prošlošću mi nećemo daleko ići, poručio je Glasnović. “Lustracija bi trebala početi na fakultetima”, dodao je.

“Zato imamo Kroslaviju”, istaknuo je na kraju, prenosi Dnevnik.hr.

Autor: dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Glavašević: Vučić nije naš prijatelj, nikad nije povukao riječi da želi prekrajati hrvatske granice

HRVATSKI SABOR Hrvatski sabor nastavio je plenarno zasjedanje, a Bojan Glavašević i Miro Bulj kritizirali su Kolindu Grabar-Kitarović zbog tvrdnji...

Close