Delegacija Zagrebačke županije položila vijence stradalim braniteljima

S područja Zagrebačke županije svoj su život na oltar domovine položila 404 branitelja, a 803 hrvatska branitelja su teško ranjena.

Delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem i ove je godine u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile s područja Zagrebačke županije u Domovinskom ratu u povodu nadolazećih blagdana položila vijence i zapalila svijeće kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi.

Povodom Dana Svih svetih i Dušnog dana, delegacija Zagrebačke županije položila je vijence i zapalila svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

U izaslanstvu Županije, vijence su položili župan Stjepan Kožić, zamjenici župana Nadica Žužak i Hrvoje Frankić, članovi Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije, Počasni vod, predstavnici Općine Pokupsko te mnogi drugi.

S područja Zagrebačke županije svoj su život na oltar domovine položila 404 branitelja, želimo da njihova imena i žrtva žive zauvijek.

“Moram, nažalost, reći kako su s područja Zagrebačke županije 803 hrvatska branitelja teško ranjena, a da su njih 404 dala svoje živote za našu domovinu. Ovakvim okupljanjem želimo da uvijek živi njihov duh jer u stvaranju Republike Hrvatske bez branitelja ne bi bilo ni suvereniteta niti integriteta, uvijek to moramo naglašavati”, rekao je Kožić te dodao kako Zagrebačka županija skrbi o braniteljima kako bi imali dostojanstven život.

“Mi kao županija trudimo se osigurati dostojanstven život svojim braniteljima. Činimo to primjerice putem osiguravanja liječenja u našoj bolnici Naftalan, kroz pomoći udrugama branitelja, ali i kroz organizaciju Dana branitelja Zagrebačke županije koji je definiran 27. lipnja čime pokazujemo zajedništvo. Zajedništvo koje je u vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj bilo najveće i od izuzetne važnosti”, kaže župan te dodaje kako bez hrvatskih branitelja i njihove žrtve ne bi bilo ni Republike Hrvatske, što je posebno važno isticati za generacije koje tek dolaze.

FOTO/VIDEO

Facebook Comments
J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  PRODAJA DIONICA INA-e MOL-u

  U sjeni afere „Agrokor“ koja je ozbiljno uzdrmala političku scenu u Hrvatskoj, a samim time i cijelokupno hrvatsko gospodarstvo, skoro...

  Close