DOMOLJUBNA KOALICIJA VRIJEĐA OSTALE DOMOLJUBE

zds132b

Svaki glas van Domoljubne koalicije je bačeni glas i to je glas za Zorana Milanovića i njegovu nesposobnu vlast“ je predizborna poruka prof. Ivana Tepeša, jednog iz redova Domoljubne koalicije (HDZ, HS PAS, HSLS, HSS, BUZ, HKS, ZDS i Hrast).

Domoljublje ili patriotizam označava emocionalnu privrženost svojim narodu, osim toga se koristi i pojam domoljublja ili ponosa na vlastiti narod i može biti temeljen na vrlo različitim karakteristikama ili aspektima naroda, kao što je jezik, kultura, politika, povijest ili sport.

Iz toga se može isčitati tko nije za Domoljubnu koaliciju nije Domoljub. Namjerno Domoljub pišem s početnim velikim slovom, jer prema tom ne samo izrazu nego i značaju imam respekt, poštovanje, za mene Svetinja. Koliko će se građana, naroda Hrvatske poistovjetiti samnom, brojčano ne znam, ali znam da su mnogi ogorčeni ovakvom izjavom. Prof. Tepeš, hoćete reči da mnogi građani, koji neće podržati Vašu šarenu koaliciju sastavljeno čak od različitih svjetonazora, po mnogim pitanjima, nisu Domoljubi, već simpatizeri komunista. Možete se sramiti s ovakvim sloganom, jer vrijeđate sve one koji su kroz povijest dali doprinos u stvaranju Lijepe naše. Ne samo u Domovinskom ratu, već i od stoljeća sedmog. Na ovakvom sloganu zasigurno će Vam zamjeriti hrvatski branitelji, Domoljubi, oni koji su se borili protiv zvijezde petokrake, a Vi im ovakvo spočitavate kroz izborni pamflet. A baš bi Vi, kao profesor povijesti i etnologije ili po domaće narodoznanstvo, trebali znati što i tko su Domoljubi, ali Vi ste uperili prst u nas, jer i ja sam jedan od domoljuba, koji zasigurna neće glasati niti za Vašu koaliciju, ali niti za koaliciju Hrvatska raste, a u mnogim pogledima bi se mogli nazvati Hrvatska pada.

Zna se tko je opelješio Hrvatsku, a zna se i tko ju pokleknuo na koljena. Jedni s desnom rukom na srcu, a s lijevom rukom u džepu. Dok drugi sada se prave domoljubima, no kroz cijeli svoj mandat gurali su nas u region, zajedništvo sa Srbijom, zaboravljajući tko je bio agresor na Hrvatsku. Domoljub nije onaj tko stvara štetu, materijalnu, političku ili neku drugu na račun svoje Države. Domoljub nije onaj tko je stavio ruku u državnu riznicu niti onaj tko želi izjednačiti Domovinski obrambeni rat s velikosrpskom agresijom. No, Vi ste profesor, što ja Vama imam pisati o Domoljublju, jer očito Vi to gledate kao politički pojam.

Ako su sada domoljubi članovi stranaka HSLS-a i HSS-a u Vašoj Domoljubnoj koaliciji, baš me zanima što su bili prije dvije godine u jednoj koaliciji, lijevoj koaliciji koju sačinjavaju SDP, HNS, HSS, HSU i HSLS. Malo jesmo domoljubi, malo nismo. To je širok pojam i cilju zaštite nacionalnih intersa pa i koaliranje sa SDSS-om. Po potrebi, kako kaže naš narod, okrećemo kapute, a sve po cijenu domoljubnog (za)sjedenja u Hrvatskom Saboru.

I tako dok nam kolacija na čelu s HDZ-om spočitava naše domoljublje, zaboravlja, opetovano, na pravo i slobodu ne samo mišljenja nego, ali to je dozvoljeno, nametanje svojeg mišljenja i sugeriranja za koga glasati. Bolje bi bilo da se predstavite programom, zaustavljanjem migracije naših mladih i sposbnih ljudi, razvojom i rastom gospodarstva………i ona famozna riječ, koja obuhvaća mnoge političare iz svih stranka koji su sjedili u Saboru, a to je LUSTRACIJA.

Da ne bi ispalo da samo domoljublje prisvaja ova koalicija, čini to (prisilno) i sadašnja vladajuća garnitura. Veličamo lik i djelo, druga Tita, a od jednom takvi patriote da me zaboli glava kuda ova Država ide. Ne bojim se za svoju budućnost, ali za budućnost svoje djece i unuke, DA.

Bog, Obitelj, Domovina, za to se treba boriti, srcem, a ne riječima. Ne ukradi, Ne ubij, Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude, Ne reci lažna svjedočanstva, Ne poželi nikakve tuđe stvari, to su neke zapovjedi Božje koji bi se Vi moralni političari, ali kao i obični vjernici trebali pridržavati, oni koji vjeruju u Boga. Samo što mnogi računaju na oprost.

I kao dragovoljac Domovinskog rat, Domoljub, ne dozvoljavam da nam spočitavate naše Domoljublje, jer ne mislimo kao Vi, nismo zaboravili niti lošu pretvorbu niti privatizaciju. Nismo zaboravili sve krađe, progone branitelja, nezaposlene, one koji rade ne primaju osobni dohodak, blokirane i još mnoštvo toga što je loše učinjeno. Bolje se posvetite rješavanjem problema, ali ne ovakvim izljevima, jer, da Vas podsjetim:

„Nitko Domovinu ne može voljeti više od onih koji su spremni dati život za nju“.

 

Dražen Šemovčan – Šeki

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Svečana dodjela Književno-publicističke nagrade

U utorak nagradu prima – admiral Davor Domazet - Lošo Svečana dodjela Književno-publicističke nagrade „Bili smo prvi kad je trebalo“...

Close