Objavljeno: Pet, sij. 12th, 2018

DORH NA VRATIMA DOMOLJUBA: ‘Kriv sam jer promoviram Hrvatsku…’

Damir Plavšić, vukovarski branitelj, bivši zatočenik srpskih logora i autor knjige „Ne plači moj dobri anđele”, predmet je istrage DORH-a zbog statusa kojeg je na Facebook postavio uoči kolone sjećanja.

U njemu je objavio adrese hrvatskih kafića i restorana u Vukovaru sa željom da se tih dana upravo oni posjećuju:

„Smije li Hrvat koji je branio Vukovar, koji je bio ranjen tijekom obrane grada, koji je bio mučen i prebijan u tri srpska logora zato što je Hrvat i kojemu su ubili oca na Ovčari zato što je bio Hrvat, u svojoj Hrvatskoj objaviti popis hrvatskih kafića i restorana, a da protiv njega Državno odvjetništvo ne pokrene istragu i da nakon nekog vremena za takvu objavu bude i osuđen?”, pita se Damir Plavšić koji za naš portal otkriva kako je bio na policijskom ispitivanju:

„U pitanju su samo izvidne radnje, nakon čega će se, temeljem prikupljenih podataka, optužnica podići ili ne. Iznenađen sam jer mi se čini kako policija ima puno važnijeg posla! Po Vukovaru šeće puno silovatelja i ratnih zločinaca, za pravoslavni Badnjak se pucalo na sve strane, pa ipak, policija procjenjuje mene kao potencijalno najopasnijeg”, objašnjava Damir Plavšić.

Njemu, također, nije sasvim jasno u čemu je pogriješio, obzirom da propagira hrvatsko poduzetništvo „baš kako to čini predsjednica”:

„Ispada da je kazneno djelo poziv Hrvatima da piju i hrane se u hrvatskim kafićima i restoranima? Pa je li onda kazneno djelo kada Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ministri promoviraju kupnju hrvatskih proizvoda? Kuda ide ovo? Za koju godinu neću smjeti niti kazati da sam Hrvat jer bih mogao zbog toga završiti u zatvoru…”, rezigniran je Plavšić koji je sve svoje slobodno vrijeme, zajedno s Damirom Markušom, poklonio prezentiranju domoljubne predstave koja je obišla svijet.

“Promičem istinu o herojskoj obrani grada Vukovara po Hrvatskoj i svijetu sa glazbeno scenskim spektaklom “Bitka za Vukovar ” koji je do sada održan 136 puta. Rušimo sve rekorde gledanosti, a do sada je spektakl pogledalo više od 70.000 ljudi. U njemu je sudjelovalo više od 6.500 izvođača”, ističe Plavšić koji, kako kaže, čini sve kako se Domovinski rat i braniteljski doprinos ne bi zaboravio

 

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Vlada dala zanimljiv odgovor Bulju na pitanje o ‘četničkim spomenicima’ u Hrvatskoj

Vlada RH odgovorila je zastupniku Mosta Miri Bulju na pitanja koja je postavio vezano uz 'nadgrobne četničke natpise u Borovu...

Close