Objavljeno:

Drago Pilsel: Promijene li ime Trga maršala Tita, zapalit ću se ispred HNK-a

Podijeli ovo
Tagovi

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio kako će Gradskoj skupštini predložiti preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, stigle su odmah brojne reakcije.

Prva je reagirala Bruna Esih koja je izrazila zadovoljstvo s tim potezom Milana Bandića

“Mislim da smo nadomak te velike odluke, koja se trebala dogoditi i ranije, ali ne mogu sakriti zadovoljstvo da se to sada događa. Mi smo rekli da je preimenovanje trga naš preduvjet da bismo krenuli u dodatne pregovore o sklapanju većine i nadam se da će nakon ovoga ti razgovori i biti pokrenuti.

U nastojanju za promjenu imena Trga posebno ističem Krug za trg, ali i druge građanske inicijative koje su godinama radila na promijeni imena Trga”, kazala je Esih..

Jednako je zadovoljan Zlatko Hasanbegović

“Ovo doživljavam kao osobnu, moralnu zadovoljštinu i svih nas s liste gospođe Esih koji smo jasno artikulirali i u kampanji, ali i prije kao akteri hrvatskog javnog života, da je stvar civilizacijske higijene da ovaj trg ne nosi ime po osobi i simbolu jugoslavenske komunističke diktature

Promjenu imena trga pozdravio je  Drago Prgomet, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar državne imovine Goran Marić j i brojni drugi.

Na ljevici su vrlo nezadovoljni, čak šokirani.

Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, kojega smo u večernjim satima na dan Bandićeve objave, prilično pijanog, sreli na Knežiji, pomjena imena trga nije prihvatljiva.

Iz Nove ljevice (NL) u ponedjeljak navečer su oštro reagirali na prijedlog naglasivši da se “Bandić odlučio za civilizacijski potop Hrvatske”, a najavili su i peticiju protiv ovakve odluke.

“Današnjom izjavom o promjeni imena Trga maršala Tita zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je podržati one koji posve otvoreno tvrde da Zagreb, kao ni Hrvatska nisu oslobođeni 1945. i da bi trebalo ukinuti Dan antifašističke borbe.”

Nova ljevica  je najavila peticiju protiv promjene imena Trga maršala Tita.

Ipak, u mnoštvo izjava za i protiv promjene imena Trga maršala u Tita u Zagrebu najzanimljivija je ona Drage Pilsela, koji je na tu temu na Twitteru objavio:

Promijene li ime Trga Maršala Tita, samozapalit ću se molotovljevim koktelom ispred Hrvatskog narodnog kazališta,” napsiao je Pilsel.

Autor: M.M./MP

Facebook Comments

Jedan odgovor na “Drago Pilsel: Promijene li ime Trga maršala Tita, zapalit ću se ispred HNK-a”

  1. Branko Kobas napisao:

    Čitao samo naslov ali Carlos , Drago ima puno ljepših i atraktivnijih načina pokazivanja žrtve za vrhovnog zapovjednika , trostrukog možda i četverostrukog narodnog heroja , najvećeg sina naroda i narodnosti propale , umjetne tvorevine zvana Juga ( s čijim raspadom ubijeno , ranjeno i raseljeno stotine tisuća ljudi ) .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Cerar: S Plenkovićem više ne želim pregovarati o granici

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je u četvrtak navečer za Slovensku televiziju, da na najavljenom sastanku s Andrejom Plenkovićem ne...

Close