DRAMA IZNAD BRAČKOG KANALA Vojnom helikopteru otkazao motor

POTVRĐEN INCIDENT

Helikopter Mi-8 prevozio je pacijenta i medicinsko osoblje, a sletio je umjesto na helidrom splitske bolnice u bazu Divulje, odakle je vozilom Hitne pomoći pacijent prevezen u bolnicu

Iznad Bračkog kanala došlo je do teškog incidenta s helikopterom Mi-8 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ-PZO) koji je u tom trenutku prevozio pacijenta. Riječ je o hitnom medicinskom letu kakvih se u Hrvatskoj godišnje obavi na stotine, a ovog puta samo srećom nije došlo do ozbiljnijih posljedica.

Helikopteru je, kako piše portal 100 posto, usred leta prema splitskom Kliničkom bolničkom centru, otkazao jedan od motora. Drama se događala na nebu iznad Bračkog kanala, na pola puta od otoka prema kopnu, a samo zahvaljujući prisebnosti i sposobnosti pilota, izbjegnuta je nesreća. Kako helikopteru nije radio jedan od motora, više nije bilo moguće sletjeti na “klasičan” način, odnosno lebdeći. Stoga je slijetanje na helidrom splitske bolnice otkazano, a pilot je krenuo prema helikopterskoj bazi Divulje. U tom su se trenutku u Mi-8 nalazili tim hitne medicinske pomoći te pacijent u teškom stanju kojeg je trebalo hitno prevesti u bolnicu.

Pilot je uspio helikopter usmjeriti prema Divuljama te je sletio “u jurišu”, odnosno na zrakoplovni način. Nakon takvog slijetanja pacijent je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Split gdje mu je ukazana zdravstvena njega. Iz Ministarstva obrane potvrdili su incident i naglasili da “ijekom leta sigurnost pacijenta i putnika nije bila narušena”. Ipak, potvrđuju, na medicinskim letovima od nesretnog slučaja osigurani su samo zaposlenici MORH-a, a ne i pacijenti i medicinski timovi.

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
STRAVA U DALMACIJI ‘Vatra nas je opkolila, ovo je neviđena katastrofa’

VATROGASCI OZLIJEĐENI Linija vatre je duga skoro od Omiša do Splita, ovo je nemoguće braniti. Dajemo sve od sebe, kaže...

Close