Published On: Uto, velj. 13th, 2018

Glavašević: Vučić nije naš prijatelj, nikad nije povukao riječi da želi prekrajati hrvatske granice

HRVATSKI SABOR

Hrvatski sabor nastavio je plenarno zasjedanje, a Bojan Glavašević i Miro Bulj kritizirali su Kolindu Grabar-Kitarović zbog tvrdnji da je hrvatskim medijima s Pantovčaka sugerirano kako se Aleksandru Vučiću ne bi trebalo postavljati neugodna pitanja.

10: 10 Aleksandra Vučića su izabrali građani Srbije, ustanovio je Miro Kovač.

“Mi s legalno izabranim predsjednikom Srbije trebamo razgovarati ako želimo riješiti neke stvari koje se tiču nasljeđa rata protiv Hrvatske”, upozorio je Kovač i podsjetio kako je i Franjo Tuđman pregovarao sa Slobodanom Miloševićem iako ga je ovaj pokušao ubiti raketiranjem Banskih dvora te unatoč tome što je znao da je slao odrede smrti u Hrvatsku.

10:05 Jučer sam postavio legitimno, ali zabranjeno pitanje na Trgu sv. Marka, rekao je Miro Bulj, misleći na svoj verbalni okršaj s Vučićem.

“To je pitanje svih pitanje: mira, demokratizacije Srbije i odnosa Hrvatske koji trebaju biti puno bolji”, dodao je i ponovio pitanje: “Vučiću, kad ćeš u hrvatsku Glinu?” te naveo kako je Vučić 1990-ih huškao hrvatske državljane srpske nacionalnosti  na ratovanje na granicama Velike Srbije.

“Za pokolje su odgovorni Vučić, Šešelj i ti koji su pozivali ljude da idu paliti, klati i stvarati Veliku Srbiju”, napomenuo je Bulj.

“Srpski mediji me proglašavaju ustašom”, rekao je Bulj. “Gospodo iz srpskih medija, ja živim s narodom srpske nacionalnosti, s mnogima od njih sam i ratovao. 9000 ljudi srpske nacionalnosti je branilo Hrvatsku, dok je Vučić pozivao da se na njih bacaju granate”.

“Neka ode ‘pravac Glina’ i neka se ispriča najprije svojim sunarodnjacima kojima je nanio ogromno zlo”, poručio je Bulj Vučiću.

9:59 “Hrvatska je jučer ponižena. Jučer i danas u našoj zemlji boravi Aleksandar Vučić, čovjek koji dokazano nije naš prijatelj”, istaknuo je Bojan Glavašević.

“Njegove se jedine iskrene namjere ogledaju u huškačkim govorima poput onoga u okupiranoj Glini ’95., ili u Skupštini Srbije 2000., kada je govorio kako želi mijenjati međunarodno priznate granice Hrvatske po velikosrpskim maštarijama”, dodao je Glavašević. “Te riječi nikad nije povukao”.

On prijateljuje s ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom, a hrvatska predsjednica ga je pozvala u Hrvatsku bez znanja Andreja Plenkovića i tretirala kao uvaženog gosta, zaključio je. “Stavila je interese i pritisak međunarodne zajednice ispred interesa vlastite zemlje”.

9:52 Željko Glasnović istaknuo je kako “naši učenici ne da ništa ne znaju, nego žive u totalnom povijesnom mraku”.

“Vučić nam je došao trubiti da trebamo zaboraviti prošlost na šest mjeseci”, rekao je, “no ovdje je to već odrađeno – mi smo prošlost zaboravili”.

Ako i napravite detaljnu analizu, povijesnu ili ekonomsku od 1945. godine, naveo je Glasnović, mainstream mediji će to ignorirati. Umjesto njih vladaju, kaže Glasnović, “lažne diplome i lažna imena”.

9:48 “Mali vjerovnici krše Ovršni zakon”, rekao je Goran Aleksić.

Pojedini vjerovnici na temelju izjava dužnika da će ovršiti njihova cijela primanja to i čine, i to ljudima s ispodprosječnim primanjima, istaknuo je. “Ispodprosječna primanja se prema zakonu ne smiju ovršiti, bez obzira na te izjave”, zaključio je.

9:33  Zatražene su stanke. O ovrhama će govoriti Goran Aleksić, Željko Glasnović o obrazovanju, a Bojan Glavašević i Branko Bačić o aktualnoj političkoj situaciji.

Danas će se raspravljati o zakonskim prijedlozima da se izmjene zakoni o patentu, o žigu, o industrijskom dizajnu, o oznakama zemljopisnog podrijetla i oznakama izvornosti proizvoda i usluga.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Aleksandar Vučić u posjeti Srbima u općini Gvozd i u Vrginmostu

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić drugog dana posjeta Hrvatskoj odlazi u općinu Gvozd i u Vrginmost, gdje će posjetiti tamošnje Srbe....

Close