Published On: Čet, ožu. 1st, 2018

HKS: PETOKRAKA IMA SAMO JEDNO ZNAČENJE; SMRT KOJU JE SIJALA

Zaključci ili preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima očekivajući nisu dali odgovor niti na jedno temeljno pitanje, već će dodatno podijeliti hrvatsko društvo. Članovi Vijeća pokušali su udovoljiti svima, a na kraju nisu udovoljili nikome, pa čak ni uz pomoć deklaracije vijeća Europe, koja se jasno odredila prema nasljeđu totalitarnih režima.

Na žalost, preporuke na trideset stranica svjedočanstvo su trenutačnog stanja u hrvatskoj akademskoj zajednici, među kojima ima časnih izuzetaka, čija racionalna objašnjenja nisu uvažena u krajnjoj verziji dokumenta.

Činjenica je da su postrojbe HOS-a bile regularne postrojbe Hrvatske vojske i da u Domovinskom ratu nisu počinile niti jedan ratni zločin, a njihova ikonografija, dokazano je, smeta samo i isključivo onima kojima i danas smeta što postoji slobodna Hrvatska. Činjenica je da su pod petokrakom načinjeni najteži zločini i genocid nad hrvatskim narodom.

Filigranski izjednačavati HOS-ov amblem i petokraku unijet će dodatne podjele, umjesto željenog prevladavanja sporova. ‘Petokraka’ ima samo jedno značenje; Smrt koju je sijala među Hrvatima od Bleiburga 1945.g., Križnog puta, preko Golog otoka pa sve do Vukovara 1991. Logika je jednostavna, ako je komunistički sustav osuđen u Europi i u Hrvatskoj, simboli toga sustava ne mogu se upotrebljavati u demokratskom društvu.

Marijan Pavliček
predsjednik HKS-a

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Vlado Simunovic napisao:

    Bilo kako ali odluka povjerenstva je zadrzala CZ a ZDS uvjetno propustila sa odredjenim potrebnim dozvolama.Nikakvo cudo jer tzv antifasizam je licki medvjed u kojega se ne dira. Da je taj isti jednak staljinizmu odakle je i potekla CZ odgovoran za nekih 120 milijuna pobijenih, to je manje vazno. Tako procjenjuju svi koji su u takvom ideoloskom duhu proveli cijeli zivot.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Svečano obilježavanje 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke vojne policije RH

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović na obilježavanju je 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke vojne policije RH...

Close