Published On: Sri, sij. 31st, 2018

Jačanje međudržavne suradnje u procesuiranju ratnih zločina i traganju za nestalima

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja i čelnik Uprave za zatočene i nestale Stjepan Sučić sudjelovao je na trećem sastanku posvećenom jačanju međudržavne suradnje u procesuiranju ratnih zločina i traganju za nestalim osobama održanom u Sarajevu.

Na sastanku održanom 26. siječnja, uz predstavnike UNDP-a, sudjelovali su čelnici tijela nadležnih za traženje nestalih osoba Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije koji su predstavili izvješća za 2017. te planove rada za 2018. godinu. Raspravljalo se o usklađivanju postupanja u svezi s procesom ekshumacije, identifikacije i isporuke/preuzimanja posmrtnih ostataka te drugim postupcima koji se odnose na buduću suradnju i koordinaciju aktivnosti.

Radi povećanja djelotvornosti i učinkovitosti suradnje među tijelima nadležnim za rješavanje pitanja nestalih osoba, na sastanku su usuglašene aktivnosti za predstojeće razdoblje. Dogovoreno je da se organizira više bilateralnih sastanaka između tijela nadležnih za rješavanje pitanja nestalih kao i daljnje stručno usavršavanje službenika u tim tijelima putem obuka.

Sastanak je organiziran u okviru projekta UNDP-a „Jačanje međudržavne suradnje u procesuiranju ratnih zločina i potrazi za nestalim osobama“ (2017. – 2019.) čiji je temeljeni cilj povećanje učinkovitosti i djelotvornosti suradnje tužiteljstava zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije u procesuiranju ratnih zločina te osnaživanje kapaciteta za potragu za nestalim osobama.

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – RADE VULIĆ

84. Gardijska Bojna ''TERMITI'' - Zadar DRAGI NAŠ RADE! MI TERMITI SJEĆAMO SE I SVJEDOČIMO JEDNOM DJELU TVOJE JUNAČKO -...

Close