Objavljeno: Čet, pro. 28th, 2017
MORH / VIJESTI | Objavio HRT">HRT

Krstičević i Šundov posjetili hrvatske vojnike u Poljskoj

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera HV-a Mirko Šundov u četvrtak su posjetili hrvatske vojnike na vojnom poligonu Benowo Piskie Training Area u Poljskoj, gdje sudjeluju u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u toj državi, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

“Cijenim sve što naši vojnici rade za Hrvatsku i kako profesionalno i ponosno predstavljaju Hrvatsku u Europi”, poručio je Krstičević tijekom prvog službenog posjeta ministra i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga hrvatskim vojnicima koji u Poljskoj borave od listopada 2017. U toj se državi trenutačno nalazi 71 pripadnik Oružanih snaga RH s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa SVLR Vulkan. Od svog dolaska, pripadnici prvog hrvatskog kontingenta uspješno su proveli dva bojeva gađanja s bitnicom višecijevnih lansera raketa Vulkan, gdje su pokazali visoku razinu profesionalnosti i uvježbanosti.

“Drago mi je što sam posjetio naše vojnike u Poljskoj u ovo blagdansko vrijeme. Uvjerio sam se da ste pravi tim. Cijenim sve što radite za Hrvatsku i kako profesionalno i ponosno predstavljate Hrvatsku u Europi. Ova misija je važna za Hrvatsku vojsku zbog zajedničke obuke s partnerima i saveznicima, zbog interoperabilnosti i razmjene iskustava”, rekao je ministar obrane u poligonu koji je smješten na sjeveroistoku Poljske.

Pohvale hrvatskim vojnicima izrekao je i zapovjednik borbene grupe, pukovnik Scott Cheney iz Sjedinjenih Država koji je pohvalio njihovu visoku profesionalost, a riječi hvale imao je i brigadni general Jaroslaw Gromadzinski, zapovjednik 15. mehanizirane pješačke brigade poljske vojske, postrojbe nadređene borbenoj grupi NATO-a, koji je istaknuo kako izrazito cijeni hrvatsko sudjelovanje i angažman u njezinim aktivnostima.

Autor: HRT

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Izetbegović drži da je Praljak zločinac

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u četvrtak u Sarajevu kako...

Close