Lošo o sukobu Izetbegovića i Vučića: ‘Srbija glumata!

Lošo o sukobu Izetbegovića i Vučića: ‘Srbija glumata! Hrvati, ostanite po strani, već smo četiri puta spašavali BiH od agresije’

Turska preko Bosne i Hercegovine nastoji provesti svoju neoosmansku geopolitiku povratka u jugoistočnu Europu, a Srbija samo glumi da ne podržava separatizam Milorada Dodika i Republike Srpske, za Direktno je ustvrdio admiral Davor Domazet-Lošo.

Sve je počelo izjavom bošnjačkog predstavnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića kako bi, što se njega tiče, “Kosovo dosad trebalo biti priznato”.

Da je ova izjava vezana uz “tursku politiku neoosmanizma”, drži admiral Davor Domazet-Lošo.

“Naime, znano je da je Turska prije desetak godina objavila svoju politiku u dokumentu ‘Strateška dubina’, koja seže sve do 2071. godine, a to je točno tisuću godina od nastanka Osmanskog Carstva”, poručuje admiral za Direktno.

Kada je Erdogan prije pet-šet godina po prvi puta došao u posjet Sarajevu, nastavlja Domazet-Lošo,  izjavio je da je “balkanska otomanska priča bila divna i da je sada treba obnoviti”, na što – ističe naš sugovornik – hrvatske vlasti tada nisu reagirale.

“Nije nepoznato da na tragu te geopolitike neoosmanizma Turska igra na kartu muslimana, Bošnjaka”, smatra Domazet-Lošo. “U sve zaoštrenijim odnosima geopolitika na prostorima jugoistoka Europe, Bakir Izetbegović je promotor turske politike. Albanci su također muslimani, i ovaj slučaj treba gledati u tom kontekstu”.

‘Srbija živi u iluzijama o svojoj veličini’

Srbija je ekspresno je reagirala pa je predsjednik Aleksandar Vučić u utorak rekao kako “taj intervju komplicira mnogo toga u regiji” te da će imati “dalekosežne političke i druge posljedice”.

“Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija”, dodao je Vučić.

Sazvana je i izvanredna sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u Srbiji.

“Svi znamo za srpsku mitološku svijest u odnosu na Kosovo” ističe Domazet-Lošo, naglašavajući da mitološku svijest ovdje promatra u negativnom kontekstu. “Na temelju toga treba gledati reakciju službene Srbije na izjavu Bakira Izetbegovića”.

Davor Domazet-Lošo je mišljenja da srpska politika “uistinu puno glumata”.

“Ona je vodila rat protiv Hrvatske pa taj isti rat preselila u Bosnu i Hercegovinu, poražena je, nakon toga je išla nametati svoju politiku u Kosovo pa im je Amerika iz svojih interesa ‘uzela’ Kosovo, da bi tamo izgradila svoju najveću vojnu bazu nakon Drugog svjetskog rata”, nabraja naš sugovornik nedavne srpske poraze.

Sve im je to na neki način nadoknađeno “tvorevinom zvanom Republika Srpska koja je, nota bene, nastala na genocidu”, dodaje Domazet-Lošo.

“Srbija u ovom geopolitičkom preslagivanju ne predstavlja ono što misli da predstavlja, živi u iluzijama veličine koja je davno nestala Olujom, jedinom akcijom u povijesti ratovanja koja je spriječila genocid”, naglašava naš sugovornik.

‘To je stvar Vučića i Izetbegovića, Hrvati ne trebaju držati nijednu stranu’

Vrativši se na Bakira Izetbegovića, admiral Domazet-Lošo izrazio je sumnju da je “u tom psihološkom ratovanju netko sugerirao Bakiru Izetbegoviću da to izjavi da vidi njihovu reakciju i još više razbjesni Srbiju, jer oni znaju da se tu ništa ne može promijeniti”.

Na pitanje kako se u svemu tome trebaju postaviti bosanskohercegovački Hrvati, Domazet-Lošo drži da oni trebaju ostati po strani. “To je stvar Vučića i Izetbegovića”, dodaje.

Međutim, naš sugovornik ističe i da se “Bošnjaci prema Hrvatima odnose krajnje licemjerno. Hrvati su četiri puta spasili Bosnu i Hercegovinu od srpske agresije, a sada je u Bosni i Hercegovini na djelu ‘frankensteinsko’ rješenje na štetu Hrvata”.

“Hrvati sada ne trebaju držati ni srpsku stranu, ne treba im to. Potrebno je zadržati otklon i prema jednima i prema drugima i reći: to je srpsko-muslimanska stvar, a ne stvar Hrvata Bosne i Hercegovine”, zaključuje.

Na naše pitanje koliko treba vjerovati Vučiću kada se distancira od Dodikova separatizma, admiral Domazet-Lošo to ponovno proglašava glumatanjem: “To je čisto dodvoravanje Europskoj uniji, jer znamo da je od međunarodnih snaga, odnosno SAD-a, malo dobio po prstima. Preko Republike Srpske svoju geopolitiku nastoji provesti Rusija”.

“To je prozirna srpska gluma – nema nikakve distance između Beograda i Banja Luke”, zaključuje Davor Domazet Lošo.

Jedan odgovor na “Lošo o sukobu Izetbegovića i Vučića: ‘Srbija glumata!”

  1. Mladen Rešetić napisao:

    Admiral Lošo, kao uvijek, u pravu !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
MERČEP JE ČASTAN ČOVJEK, LAŽNO OPTUŽEN I NEPRAVEDNO OSUĐEN!

Pišem ove redove u ime istine o našem časnom branitelju i čovjeku koji je za obranu Vukovara učinio više od...

Close