Objavljeno:

MARIO MAKS SLAVIČEK: Domoljubno zanovijetanje….

Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći i hrvatski narod preči…

Nije ovo što sad nad nama vlada,demokratska vlast izabrana od naroda, nego vlast Komitetskih frakcija pri čemu je SDP ljevica a HDZ desno krilo ljevice.

Nekada sukob frakcija Drugova iz komiteta a danas njihova koalicija. Po logici i političkoj svijesti i savjesti prosječnog člana bilo koje te frakcije sve što oni i “njihovi” veliki vođe učine je dobro, vjerovatno jest, samo pitanje za koga dobro. Za narod i državu, točnije za našu budućnost nije. A nije ni za prošlost.

Nije ništa dobro donijela ni Tuđmanova pomirba i oprost bez isprike ,procesuiranja i lustracije. Nije dobro donijela niti uvjetovana suradnja sa srbijanskom manjinom i davanje im većeg prava glasa nego hrvatskoj dijaspori i dvostruki izbor.

Iako ovi prvi samo otimaju i okorištavaju se od Hrvatske a ovi drugi šalju i daju Hrvatskoj. Nije bio dobar eksperiment sa ćirilicom u Vukovaru ali je to prošao i danas je na snazi. I sad kao međurazdoblje i pripremu imamo suradnju dviju frakcija drugova iz Komiteta, upravo onih nekada samo pred očima javnosti međusobno ljutitih neprijatelja, a u stvarnosti sve je bio samo igrokaz za mase dok su i jedni i drugi i trći vukli “use, nase i podase” rekli bi naši preci.

Drugovi iz komiteta u kaputima HDZ-a i HNS su odlučili kako je zrelo vrijeme za “izlazak iz ormara” ,za javni povratak i očuvanje njihovih tekovina “svih naroda i narodnosti” kroz još jedan oblik političke “Pomirbe” pomirbe u kojoj je preko mosta HNS postao ponton za sveopću veliku koaliciju dva politička bloka nastala iz legla komunističke partije, bloka HDZ-a i SDP-a.

Tko to ne vidi taj uistinu ili je cijepljen protiv zdrave pameti i domoljublja i nije ništa naučio iz prošlosti. Jer ako je suditi po logici svekolikog promišljanja dužnosnika i većeg dijela članstva HDZ-a HNS je “dobra i domoljubna stranka”?!? A onda je po toj logici i SDP kad u njemu nema ni Račana ni Tita tog starog partijskog kadra? No u realnosti to je zabluda, i jedno i drugo.

A eto neka oni kojima je ovo “dobro” koaliranjemalo pročitaju izjave, neka vide što su to čelni ljudi HNS-a od devesedesetih do danas govorili i činili, kako oni prijašnji,poput Stjepana Mesića, Vesne Pusić ali i onih manje znanih koji su sada na čelu i u strukturama a rukama i nogama su podržavali svoje čelnike i njihovu politiku.

E, da to im je poveznica i jednima i drugima, zato su dobra par. Odreknu se olako svega i svih kojima su skute ljubili do jučer i čiju su politiku provodili i provode, za milošće i biti uz nogu nove vlasti i vlasnika njihovih,pozicija,sinekura, mišljenja i života. Zašto to kažem, pa hajdemo se malo podsjetiti i prokazati Plenkovićevu obmanu. Naime on kaže kako se HDZ vraća Tuđmanovim korjenima jel? E da on samo kaže….jedno, a čini drugo. Idemo malo natrag u povijest po dokaze….

Vladari obaju domova Sabora, još iz vremena kad je postojao Zastupnički i Županijski dom sabora, pokušali su organizirati puč protiv tadašnjeg vladara Republike Hrvatske Franje Tuđmana. Oštro su se protivili radikalizaciji HDZ-a koje su predvodili Franjo Tuđman i Gojko Šušak, a nadali su se da će moći okupiti i široku podršku umjerene struje HDZ-a zajedno s oporbom. Najviše im je smetala hrvatska politika prema Bosni i Hercegovini i vjerovali su da to treba promijeniti. Bila je to jalova nada zato što nisu uspjeli u svom naumu i razišli su se s Tuđmanom i strankom. 1994. godine osnovali su stranku Hrvatski nezavisni demokrati, a kasnije je Mesić s većinom članova ušao u HNS. Manolić je ostao u HND-u koji već godinama ne postoji kao stranka.

Dakle sukob dviju frakcija UDB-e i drugova iz komiteta koji svoje jatake imaju i u crveno i u plavom bloku…Objema strujama je cilj stvaranja jedne partije i jedne države “na ovim prostorima” kojima će oni i/ili njihovi biti na čelu.

Obratite samo pozornost na jednu rečenicu ” Okupiti umjerenu struju unutar HDZ-a” ” Radikalizacija HDZ-a” nisu li Vam to poznate fraze u izjavama ovih dana ? HDZ sve umjereniji do te mjere da je postao ideološki više lijevo i proeuropski nego nacionalan,prohrvatski i demokršćanski….Dakle ne čelo te nekada instalirane “umjerene struje” (koja je sada čini se unutar HDZ-a većina) tih “umjerenih” drugova iz komiteta koji su iz CKSKH prešli u HDZ došao je sin visokopozicionirani „društveno-politički“ radnik,čitaj drug iz komiteta vrlo uglađen i umjeren…
I on će sve ovo što ja danas pišem odraditi po načelu “Kuhane žabe” ne znate što to znači…Proučite.

I svi oni koji su narušili integritet,nacionalnu svijest,koji su naštetili hrvatskom narodu i politici a došli u vrh politike dolaze gle čuda iz Ministarstva Vanjskih poslova gdje su pod palicom nekdašnjih predsjednika,partijskih sekretara”velikih vođa” koji su ih amenovalii pripremili karijere…recimo neke Sanader,Pusić,Mesić,Plenković,Kolinda,Budimir Lončar,Joviuć…ima ih.

Ja osobno to tako vidim, mnogi će mi to danas zamjeriti,mnogi su me prijate lji zbog toga počeli zaobilaziti u širokom luku, jer eto važnije je biti dobar član stranke nego dobar i dosljedan Hrvat…Ako nije važnije isplativije je….

Bilo kako bilo voli o bih da sam u krivu pa da me svi ismijavaju to bilo manje štetno po Hrvatsku i Hrvatski narod nego da sam U pravu…A na žalost do sada sam bio puno puta u pravu dok su ti isti držali štangu Sanaderu,Kosorici,Karamarku a sada i Plenkoviću i njihovim odlukama slijepo ih slijedeći….A onda ih se odričući, zatajili i prešutjeli..izdali kao da sa njima nisu bili…Ima jedan iz biblije koji se tako ponio….

Koji nije bio uistinu kad je bilo najpotrebnije Bogu vjeran i za dom spreman, baš kao što to nisu bili niti mnogi današnji političari, bivši ili sadašnji premijeri. No oni imaju časne ljude koji su plaćeni čuvati njiohvu čast, svojom čašću i žrtvom…i činit će to kao dobri vojnici stranke dok ne progledaju i ne shvate izdaju….

 

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  VIDEO STRAVE Požar u Londonu guta neboder, stanari zatočeni!

  'Cijela zgrada je u plamenu. Samo je pitanje vremena kada će se urušiti', rekao je Tim Downie, koji stanuje u...

  Close