Published On: Pon, sij. 15th, 2018

Matić branitelje naziva talibanima, a ovako se ispričavao udovicama dok je bio ministar

“..želim istaknuti kako su vrata Ministarstva branitelja uvijek bila i jesu otvorena za sve hrvatske branitelje, udovice hrvatskih branitelja te za njihovu djecu, dok sam ja osobno, kao ministar, dostupan za sve njihove probleme i nedoumice osobno, putem e-maila i putem besplatne telefonske linije..”

Ovo je dio iz javnog pisma isprike kojeg je Predrag Matić uputio Rozaliji Bartolić i Udruzi udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, nakon što ih je prethodno grubo uvrijedio u jednoj javnoj raspravi.

Sada kad više nije ministar bahato se ruga s braniteljima i ratnim udovicama nazivajući ih talibanima i šatorašima koji se njemu kao ministru ne bi smjele niti približiti s idejama i prijedlozima s kakvim dolaze ministru Medvedu. Riječi koje Predrag Matić izgovori ili napiše nemaju nikakvu težinu jer više čak ni on sam ne zna što je istina a što laž, ali dobro se podsjetiti na još jedno u nizu njegovih kameleonskih izjava.

Bilo je to 2013. godine kada je Matić kao tadašnji ministar branitelja donio odluku da 142 milijuna kuna koliko bi po zakonu pripalo Fondu hrvatskih branitelja od prodaje HPB-a i Croatia osiguranja neće uplatiti u Fond nego će ga koristiti za školovanje djece poginulih branitelja. Udovice su na to reagirale i javno prozvale ministra zbog svojevoljnog kršenja zakona te ga upozorile da koristi njihovu djecu kao opravdanje za svoje malverzacije. Uz sve argumente koje su mu iznijele u svom javnom obraćanju zamolile su ga da im ne vrijeđa inteligenciju jer svi znaju  izračunati koliko je godina prošlo od završetka Domovinskog rata i zaključiti da je većina djece poginulih branitelja odavno završila školu, a tek manji dio je pri kraju školovanja.

Predrag Matić, u svom dobro poznatom stilu odgovorio im je kako ‘ne može vrijeđati inteligenciju nekome tko je nema’, no ubrzo je uslijedila još jedna javna reakcija udovica i Matić se javno ispričao:

“Nakon višednevne javne rasprave, pa i neprimjerenih te u javnom i političkom govoru nedopustivih izjava s obje strane, koristim ovu priliku, gospođo Bartolić, da se Vama, članstvu Udruge koju predstavljate te svim udovicama hrvatskih branitelja iskreno ispričam zbog svoje izjave na račun inteligencije, za koju i sam smatram da je ispod potrebne razine pristojnosti i poštovanja prema sugovorniku.

Iako to nije i ne može biti opravdanje, želim reći kako je ta izjava izrečena u afektu, dok sam pokušavao obraniti model raspodjele sredstava od privatizacije HPB-a i CO-a za koji vjerujem da će na uistinu najbolji način biti od koristi hrvatskim braniteljima, njihovim suprugama, a napose njihovoj djeci. Još jednom, međutim, ističem kako je cijela ova rasprava koja se otvorila naprosto jedan veliki nesporazum. Radi se, dakle, o tome da je plan ove Vlade i moj osobni da dio sredstava od privatizacije HPB-a i CO-a bude namijenjen za školovanje djece svih hrvatskih branitelja, što sam na više mjesta i u više navrata istaknuo. Međutim, u jednim dnevnim novinama je pogrešno navedeno da će ta sredstva biti namijenjena samo za djecu poginulih branitelja, što nas je onda dovelo u situaciju da bespotrebno raspravljamo o fantomskim planovima i izjavama, dakle o onome čega nema. A uz samo malo dobre volje i spremnosti da se novinarski navodi provjere na najrelevantnijim adresama, dakle u Vladi RH i Ministarstvu branitelja, ova bespredmetna rasprava bi bila izbjegnuta.

Uostalom, direktni kontakt između Vas i Ministarstva branitelja nije bio upitan kada ste projekte Vaše Udruge prijavljivali na natječaje koje organiziramo, pa sam ostao pomalo zatečen što osobno niste provjerili i novinarski navod koji Vas je toliko pogodio. Ne želeći, međutim, više „dolijevati ulje na vatru“ i time živom održavati raspravu koja jednako šteti ugledu obiju strana, želim istaknuti kako su vrata Ministarstva branitelja uvijek bila i jesu otvorena za sve hrvatske branitelje, udovice hrvatskih branitelja te za njihovu djecu, dok sam ja osobno, kao ministar, dostupan za sve njihove probleme i nedoumice osobno, putem e-maila i putem besplatne telefonske linije. Smatram, stoga, ako istinski želimo graditi otvorene, fer i poštene odnose, da bi se naša komunikacija i ubuduće trebala odvijati u direktnom kontaktu, a ne putem medija jer to samo stvara tenzije, dok realni problemi i nesporazumi i dalje ostaju.”

 

 

 

.

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 59 komentara
Have Your Say
 1. Ruza Sapina napisao:

  Zar ovo nije najveći oblik mrznje ?

 2. Njega je najbolje ne komentirati i nedati mu niti mrkve prostora za bilo sto .Prodana duša

 3. Tomislav Smit napisao:

  On je svijetski fenomen.jedini koji se izljecio od ptsp.ili vidjet ko mu je potpisao papire.mozda je on jedan od laznjaka

 4. Dragan Borovac napisao:

  ako je netko taliban onda si to ti matiču i na kontu ovik branotelja si se ti obogatijo

 5. Lukas Acoustic napisao:

  Matiću jel te Pupovac guzi?Ili ti njega?Ne,ne…ipak si ti pička u toj vezi…

 6. NEMA VECEG TALIBANA OD TEBE , JUDO

 7. Gordana Wigger napisao:

  Lazljivac,put putuj

 8. Miro Grgurić napisao:

  NEMOREN GA GLEDAT , NI NA SLICI .. ŠLJAM OD LIKA ..

 9. On ne zna sta su talibani a iznad svega šta su branitelji jer nije ponjušio branjitelje

 10. Goran Gašpar napisao:

  Umjetnička sloboda je tekovina demokracije, ali isto tako previše je previše.Mogu li napraviti nekakav realan film kao i svi drugi, ili uvijek mora biti nekakvo pseudo bratstvo i jedinstvo. Uostalom hrvatski vojnici mogu imati različite interese kroz različite vrste udruga i to je poželjno. Isto tako što se tiče tog projugoslavenskog lobija koji snima te filmove neka se zapitaju zašto propadaju veliki projekti.

 11. govno bezlično i mali posilni jebo on mater koja ga okoti

 12. Ta fukara je izjavio na televiziji da napušta Hrvatsku a izgleda da mu se baš i neda.

 13. Branko Grabar napisao:

  Glupan i smece

 14. Jozo Zeko napisao:

  Ako sam ja za njega taliban on je za mene dezerterčina trofazna

 15. Luka Prce napisao:

  Taj matić je smeće od čovjeka neznam kako ga drugačije nazvati. Ako je oko taliban onda je to on jer se za vrime rata skriva po podrumima i radio za srbe.

 16. Komnjen Grabovac napisao:

  Fredi jede govna

 17. Jozo Babic napisao:

  Tifusar jedan

 18. Josef Blatancic napisao:

  matic je bolesni kenjac

 19. treba matica prisarafit tamo de treba sramotaga bilo

 20. Josip Kniha napisao:

  Majko mila i ta budala je bio” naš ministar”!

 21. Soldo Andja napisao:

  Može ih zvati kako hoće, on nije branitelj, on je lažov i nitkov.

 22. Niko Dujmić napisao:

  Ma govno smrdi kako god ga okreneš

 23. Vinko Erceg napisao:

  MATIĆ je jedan obični pacov privilegirani .

 24. Fredi je malo zalutao

 25. Mirko Kolar napisao:

  tog govnara nemogu izliječiti svi psihijatri svijeta

 26. Odlično…onda je on br. 1 talibaneros…

 27. Anto Mandic napisao:

  Matic je lopov i cetnik nije taj branijo drzavu. On je kraduci bino zarobljen i tako posto branitelj govno jedno sram da ga bude. Kako se nije odselijo kad je rekao dace otici ali kunehrvacke su mu draze.

 28. Petar Rajkovac napisao:

  JEBAT CE TI TALIBAN MAMU U USTA CETNICKA//JBM.TI DIJETE KRVAVO

 29. Igor Sabo napisao:

  On voli dokazat da je seronja da ljudi ne zaborave

 30. Josip Strunje napisao:

  A to on po sebi sudi

 31. ovakve izjave idiota matića, vjrojatno za DRUGA ACU STANKOVIĆA NISU GOVOR MRŽNJE, JER SU UPUĆENE SUPROTNOM TABORU OD ONOGA KOJEG BRE ACA PREDSTAVLJA

 32. Zoran Kraljevic napisao:

  Žena srpkinja on nitko i ništa bio za branitelje.Dijagnoza PTSP u SDP stranci ne vrijedi a u mirovini vrijedi.

 33. Zoran Demo napisao:

  taliban ga napravio…..

 34. Ovo nam je tadasnja vlast odabrala za minist. Nekog ko mrzi svoje vojnike,suborce,kolege…nekog kome i danas dopustamo da i ‘slovo’ kaze protiv zivih i mrtvih hr.vojnika.
  A sve se dogadja jer se sve radi da se ‘arhivi’ izdajnika nikad neotvore.

 35. Mile Ursa napisao:

  Matiću Taliban te je napravio majmune jedan ti Hrvstske branitelje naziva talibanima smeće jedno….

 36. Tomislav Vlasic napisao:

  Matic je jugo smeće izdajničko crveno fuj fuj

 37. Nikola Brkić napisao:

  Smrad odvratni

 38. Marica Hodak napisao:

  Kako da ga pogodi metak kada je bio u podrumu ,a ne na ratistu.

 39. Nediljka Terzic napisao:

  Kako njega luda metak nije pogodio nego hrabre i pametne

 40. Lily Breza napisao:

  Maticu ti si Al Bagdadi

 41. Taj konj ne zna kaj su branitelji talibani a mislim ni tko je on osim da je čovjek uvjetno rečeno koji koristi novac Hrvatske sirotinje i uredno pljuje po njima

 42. Antonio Miolin napisao:

  On sa dijagnozom PTSP. može obnaša funkciju ministra a ja kao dobrovoljni vatrogasac nema šanse proč lječnički.pa to nema u p.materinoj.

 43. Ivan Novak napisao:

  hoće li neko napraviti reviziju njegovih odlikovanja a ponase njegovog zdravstvenog stanja.osoba f. matić je totalni idiot a kao takav nema šta tražiti u društvenom i politićkom životu ove države.smjestite ga u neku ustanovu i pomozite mu da prizdravi.

 44. Nema ni DORH-a ni pravosuđa po braniteljima može svaki kreten pljuvati

 45. Mirko Felding napisao:

  Jebem ti ja mamu lažljivu,krenuo sam i stigao do zaštitara,dalje ni koraka.Imam i svjedoke,bar stotinu njih,branitelja.Bilo bi ti pametnije da se pokriješ ušima i šutiš.

 46. Tomo Car napisao:

  Sram ga bilo !

 47. Miro Gamse napisao:

  Mislim da netko treba promjenit terapiju

 48. Vlado Horvatić napisao:

  Gdje je sad DORH i pravosuđe?Četnici nam na vlasti.Neznam zašto se to trpi.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
ACO, POPTISUJEM TVOJ TRAKTAT PROTIV MRŽNJE U MEDIJIMA, ALI…

Otvoreno pismo Aleksandru Stankoviću Nikad mi nije napamet palo da ću se u bilo čemu složiti s voditeljem emisije Nedjeljom...

Close