Medved: Ove godine stambeno će se zbrinuti 550 hrvatskih vojnih invalida

Ključeve pet stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata u subotu je u Osijeku uručio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ministar Tomo Medved je najavio da će se ove godine, različitim mjerama i potporama, stambeno zbrinuti 550 hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

“To je 300 posto više nego godinu prije”, rečeno je prilikom uručivanja ključeva za stanove.

Ministar Medved istaknuo je kako slika o stambenom zbrinjavanju hrvatskih branitelja, koju je prije nekoliko mjeseci zatekao u Ministarstvu, nije bila dobra, pa su se u Ministarstvu odlučili intenzivirati sve vrste mjera za rješavanje stambenih problema branitelja.

Prihvaćanjem ovogodišnjeg državnog proračuna Ministarstvo hrvatskih branitelja dobilo je 200 milijuna kuna više nego prošle godine, od čega je 50 milijuna namijenjeno za stambeno zbrinjavanje, koje će biti jedno od prioritetnih područja. Ove će se godine, kroz dodjelu i sanaciju stanova, dodjelu stambenih kredita i različitih financijskih potpora, stambeno zbrinuti 550 hrvatskih ratnih vojnih invalida te članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, naglasio je ministar Medved.

“Naša je ambicija u tri do pet godina riješiti sve zahtjeve, koji se nalaze u Ministarstvu, kroz čitav paket mjera, koje uključuju i određene oblike kreditiranja, pa do stavljanja u funkciju prostora, koji su u nadležnosti drugih tijela državne uprave, od kojih sam zatražio da nam stave na raspolaganje sve stambene jedinice, koje su niz godina izvan uporabe”, rekao je ministar Medved.

Pojasnio je kako veliki broj tih stambenih jedinica nije trenutno useljiv, ali su osigurana sredstva za njihovo uređenje, prilagodbu i dodjelu korisnicima, po listi prioriteta.

U pripremi je i tehnička dokumentacija i ishođenje odgovarajućih dozvola za nekoliko važnih projekata stambenog zbrinjavanja, poput stambene zgrade s više od 100 stanova u Dubrovniku te Kutini i Stonu, što se realizira u suradnji sa županijskim i gradskim vlastima, rekao je ministar hrvatskih branitelja.

“Uvjeren sam da ćemo kroz ove mjere stambenog zbrinjavanja pridonijeti sveopćoj slici drugačijeg i odgovarajućeg odnosa prema hrvatskim braniteljima, koji su najzaslužniji za slobodu hrvatske domovine”, poručio je ministar Medved.

Gotov Nacrt teksta jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima

Izvijestio je kako je okončan Nacrt teksta jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, koji će objediniti niz do sada disperziranih statusnih i materijalnih pitanja, ali i ponuditi rješenje niza problema, koji nakon završetka Domovinskog rata, opterećuju braniteljsku populaciju.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio je Vladi i nadležnom Ministarstvu. Rekao je kako ova Vlada pokazuju da na bitno drugačiji način od nekadašnjeg, skrbe o braniteljima i invalidima te da su branitelji u prvom planu, jer to i zaslužuju zbog svega što su dali za slobodnu Hrvatsku. (Hina)

Facebook Comments

17 komentara na “Medved: Ove godine stambeno će se zbrinuti 550 hrvatskih vojnih invalida”

 1. tomislav napisao:

  Još jedno zavaravanje,a ujedno i obmana hrvatske javnosti.Nisu ništa dobili,ništa im(nama)nije dodijeljeno.Stanovi se plačaju,700 eura kvadrat,minus stupanj invalidnosti.Da ne dužim,na isti način sam “DOBIO” stan koji ću otplačivati 30god,a izaći će me oko 50 000 eura.O kvaliteti u izvedbi stana bolje da ne pričam.

 2. ratko šušak napisao:

  Rješite vi lažne invalide i branitelje oni su prijoritet od nas..pravi..

 3. ratko šušak napisao:

  A štaje sa invalidim koji ni lipe ne primaju od države šugavci jedni jel zakon jednak za sve branitelje ili je samo za takve vredi zakon jebem vas i ministarstvo tako…

 4. Goran Maslesa napisao:

  Gledaj te da opet zbrinete one sta vec imaju stanove!! A ove sta nemaju njima i ne trebaju!!!

 5. Mario Stekic napisao:

  Ajde da i to cudo vidimo! Sramota sta ste do sad radili?!!! Branitelji su vam omogucili vase fotelje i to im je hvala!

 6. Mio Mio napisao:

  ims li branitelja koji nisu ostvarili nikakva prava…ima li..ko se nije skrio ..magarac bio??

 7. Ante Tutić napisao:

  Nemojte se ljutit cast svima,ako ih se treba zbrinut onda su svi beskucnici,di su zivjeli 25 godina,do kad ce tig zbrinjavanja bit

 8. Darko Borbaš napisao:

  glupost opet ko je blize vatri taj ce se i zagrijat,mi ostali ko i prije pusiona

 9. Vedran Tičić napisao:

  A kada će zakon o braniteljima, po kojem će se opet priznati PTSP? Nikada, lažove jedan!!!

 10. Daj poriktajte taj jebeni zakon da bude za sve isti, kako netko dvije, a netko deset tisuca. A i ja bih kakav auto, usput receno.

 11. Darija Buljac napisao:

  Napokon briga za nase ratne invalide!
  Podrzavam.
  Tribalo bi vise novca za sve branitelje a manje pupovcu(puno manje).

 12. BRAVO,za ministra,napokon nesto dobro.ZDS

 13. Marin Cuzzi napisao:

  A što je s onina koji su bačeni u SOCIJALU nije branitelj socijalni slučaj ,a rekao si da dostojanstvo branitelja nenože nitko uzet UZELI SU MINISTRE SVE 800 KN MJESEČNO GRIJU SE NA OSTATAK NAMJEŠTAJA KAD ČE IM SE VRATITI SKRB KADA ILI NIKADA

 14. Suradnik KM napisao:

  A oni koji nisu invalidi. A dragovoljci su i postanari su i umiru od neimastine sto s njima???

 15. Majić Marko napisao:

  to plaćaju porezni obveznici

 16. Ilija Antic napisao:

  Svaka cast ministre

 17. Vinka Ladila napisao:

  Po kojim kriterijima i na osnovu kojih novaca,opet podobni iz minken bojne….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
PROSVJED ‘ZA’ I ‘PROTIV’ VOJNOGA ROKA

PROSVJED ‘ZA’ I ‘PROTIV’ VOJNOGA ROKA: Glasnović – ‘Tko može biti protiv, oni su klaunovi, ostatci jugorežima’ Prosvjedi "za" i...

Close