Mentalno smo duboko u Jugoslaviji, dijelimo se na one koji imaju i nemaju

Donosimo govor hrvatskog uznika s predstavljanja nove knjige Zdravka Tomca na zagrebačkom Kaptolu, na koje su se odazvali i hrvatski političari

Nova knjiga Zdravka Tomca ‘Hrvatski patriotizam – Što to znači biti Hrvat?’ predstavljena je u četvrtak na zagrebačkom Kaptolu. O knjizi su tom prilikom govorili profesori Nikola Debelić i Zvonimir Šeparović, potom sisački biskup Vlado Košić, nekadašnji saborski zastupnik Anto Kovačević te sam autor. Promociji su, kako je portal Direktno izvijestio, prisustvovali i generali Mladen Markač i Ljubo Česić Rojs, Vladimir Šeks, kao izaslanik predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, saborski zastupnici Miro Kovač i Zlatko Hasanbegović, kolumnist Direktnog Tihomir Dujmović i mnogi drugi.

Budući da smo jedini prenijeli govor sisačkog biskupa Vlade Košića koji je prošao jako zapaženo u javnosti, donosimo i govor jedinog i neponovljivog dr. Ante Kovačevića koji nećete pronaći nigdje drugdje.

Dr. Kovačević je govoreći o novoj Tomčevoj knjizi podsjetio na ljubav hrvatskih branitelja koji su dali svoj život za našu neovisnost. Naglasio je ponovno potrebu za ljudima koji će voljeti Hrvatsku više od vlastitog džepa.

Donosimo sažetak govora dr. Ante Kovačevića:

“Hrvatske idealiste vodio je put do pobjede kroz Oluju 5. kolovoza 1995. Dakle, hrvatski vojnički genije je zapjevao najljepšu gangu na višecjevnom raketnom bacaču: ‘Čujte sada četnici u Kninu, brzo ćete preplivati Drinu’. Hrvatski vojnički genije porazio je velikosrbe i dokazao da nisu borci ni ratnici već obični drinski razbojnici. Rijetko kada je u povijesti Hrvatska mogla slaviti ovako veliku pobjedu. Pada mi na pamet jedino bitka Jure Francetića kada je cijelu BiH očistio od četnika i protjerao s onu strane Drine.

Ali kao i uvijek, tako i ovaj put, u pobjedničkoj koloni pod šator pobjednika ušli su jahači Apokalipse, majstori spletke, obmana, intriga, zavjera i laži koji su sebe proglasili pobjednicima. Hrvatska je, kao uvijek, imala ljude koji su je branili, koji su je napadali te je pogotovo imale one koji su se uvalili. Ovaj put su se bome jako dobro uvalili. Nitko od nas nije zaboravio pravilo da će revolucija pojesti vlastitu djecu, ali da će pojesti cijelu generaciju nitko nije očekivao.

Još pobjedničko slavlje nije završeno, a isti dan oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli, koji su kovali spletke i planove za ono što se događa i kroz posljednjih 25 godina, danas smo opet pred ponorom. U srbokomunstičkoj Jugoslaviji vremena za Hrvate su bila brtualna i teška, ali se makar znalo tko je tko, a tko nitko. A danas u ovom hrvatskom jugo-bućkurišu teško se snalaziti. Živimo u jugo-Hrvatskoj dokle god najljepši trg u Zagrebu nosi ime zločinca, ubojice Hrvata i plaćenog Staljinovog revolveraša Josipa Broza Tita. Mi smo mentalno duboko u Jugoslaviji.

Povijest nam pokazuje da tuđinci ne bi došli na naše tlo da nije bilo domaćih izdajica. Izdaja u Hrvatskoj je najunosniji posao. Hrvatski branitelj nije umirao i ginuo za Hrvatsku u kojoj će pojedinac biti iznad Hrvatske.

Glavna podjela u Hrvatskoj je na one koji imaju i na one koji nemaju. Nacionalno pitanje je sada socijalno pitanje. Nestao je srednji sloj koji je nositelj svakog napretka, svake budućnosti i Hrvatska je ponovno pred ponorom i mogu je spasiti oni koji je vole više od vlastitog džepa. Hrvatska treba ponovno vitezove koji su se spremni žrvovati za nju i koji će svoj rad i pamet podrediti Hrvatskoj, a ne Hrvatsku podrediti sebi.”

CIjeli govor pogledajte u videu.

Facebook Comments

Jedan odgovor na “Mentalno smo duboko u Jugoslaviji, dijelimo se na one koji imaju i nemaju”

 1. Ivan Dragovoljac napisao:

  Nema ništa od piskaranja knjiga, komentara,peticija, zamolbi i sl. Mi smo živa trulež i uvijek ćemo to ostati. Samo nisu nas devastirali ni Srbi ni Bugari ni stari Austrougari nego Hrvatine zvane Domoljubi i Komunjare!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  Prodaje se Todorićeva jahta, helikopter i automobili…

  RASPRODAJA, NAVALI NARODE Prema neslužbenim informacijama, Uprava bi nakon prodaje pokretnina krenula i u prodaju nekretnina i tvrtki koje ne...

  Close