Objavljeno: Sri, tra. 12th, 2017

Medved nezadovoljan nikakvom suradnjom Srbije na pronalasku i identifikaciji nestalih branitelja i civila

Ministar hrvatskih branitelja Medved nezadovoljan nikakvom suradnjom Srbije na pronalasku i identifikaciji nestalih branitelja i civila

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u srijedu su identificirani posmrtni ostatci trojice hrvatskih branitelja nestalih 1991., a na identifikaciji je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ocijenio kako suradnja sa Srbijom na području razmjene informacija o zatočenima i nestalima nije odgovarajuća, pa ju je pozvao da suradnju intenzivira.

Ministar Medved je naglasio da njegovo ministarstvo u suradnji sa Zavodom i drugim nadležnim tijelima čini sve kako bi se pronašla tijela oko 1.500 u Domovinskom ratu nestalih branitelja i civila, te njihove obitelji nakon 26 godina neizvjesnosti i traženja konačno spoznale istinu o sudbini svojih najmilijih.

“Nažalost, moramo konstatirati kako suradnja s Republikom Srbijom nije odgovarajuća i da nemamo potrebne podatke, odnosno da ne surađuju na razini na kojoj bi trebali surađivati”, ocijenio je. “Ovom prigodom pozivam ih da intenziviraju suradnju i daju svoj doprinos u cilju pronalaska nestalih osoba”, poručio je Medved.

Inače, posmrtni ostatci Vlade Nikla (rođen 1965.), Drage Rukavine (rođen 1967.) te Marijana Ralužana (rođen 1952.) koji su nestali u borbama 1991., predani su obiteljima radi ukopa, a identificirani su DNA metodom.

U Hrvatskoj s današnjim danom još su 1.963 osobe nakon Domovinskog rata na popisu traženih, od čega se 1.542 osobe vode na popisu zatočenih i nestalih, dok se za 421 osobu zna da su mrtve. a njihovi se posmrtni ostaci još traže, navode u Ministarstvu branitelja.H

Comments

comments

Jedan odgovor na “Medved nezadovoljan nikakvom suradnjom Srbije na pronalasku i identifikaciji nestalih branitelja i civila”

  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    Ima li ikoga normalnog ko je od te gamadi očekivao išta drugo!.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Otvoren novi poziv za članove kulturnih vijeća, evo tko se može javiti

Bivši je ministar smjenu članova vijeća nazvao protuzakonitom. Aktualna ministrica pak tvrdi da je Hasanbegović odluku donio u tehničkom mandatu...

Close