Objavljeno:
Ministarstvo / VIJESTI | Objavio MHB">MHB

Ministar Medved na VIII. susretu hrvatskih ratnih izvjestitelja

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je u subotu, 11. listopada 2017. godine, na VIII. Susretu ratnih izvjestitelja hrvatskog radija i hrvatske televizije. Tradicionalno godišnje okupljanje ratnih izvjestitelja HRT-a održava se u Vukovaru, hrvatskom gradu heroju.

Uz ministra Medveda, kao izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, nekadašnje ratne izvjestitelje pozdravili su i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, dožupan Damir Barna u ime Vukovarsko-srijemske županije te dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar.

Predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a rekao je kako je njihova uloga bila da pokažu istinom tko je agresor, a tko žrtva: „Mislim da smo uspjeli s autentičnim snimkama dokazati i pokazati istinu. Nismo okaljali ime hrvatskog novinarstva jer se nismo, kao kolege sa suprotne strane, služili snimkama zarobljenih i izmišljenim pričama.”

Složio se s njim i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuvši kako su upravo oni zaslužni što je u najtežim danima za Hrvatsku svijet doznao istinu. „U doba kad mnogi nisu vjerovali da se u srcu Europe dogodila agresija, Vi, ratni izvjestitelji izloženi svakodnevnoj životnoj opasnosti i bez adekvatne opreme i zaštite, slali ste istinu u svijet o borbi Hrvatske za svoju neovisnost“, istaknuo je ministar podsjetivši kako su mnogi od njih bili zarobljavani, maltretirani, zatvarani u logore u Srbiji i ubijani. „U obrani Domovine zapravo se ne razlikujete od hrvatskih branitelja, osim u jednom – niste nosili oružje. No, vaši izvještaji, reportaže i snimke za neprijatelja su često bile jače od oružja jer ste prikazali i izvijestili o neviđenoj brutalnosti prema neovisnoj Hrvatskoj, njenim građanima i civilima“, zaključio je zahvalivši u ime Vlade Republike Hrvatske i ministarstva hrvatskih branitelja svim njihovim kolegama koji su izgubili život i odavši priznanje i duboko poštovanje njihovim obiteljima: „Vaš je doprinos ogroman i zato je Ministarstvo hrvatskih branitelja predložilo da u novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja ratni izvjestitelji dobiju status sudionika Domovinskog rata. Time smo se željeli odužiti svima Vama za ogroman doprinos u obrani hrvatske neovisnosti“, pojasnio je ministar Medved.

Sudionici skupa obišli su mjesta stradanja iz 1991. godine gdje su položili vijence i zapalili svijeće.

Autor: MHB

Facebook Comments
J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  ILOK: Tužna priča o izumiranju Hrvatske..

  Ilok je jedan od najljepših ravničarskih gradova u Hrvatskoj, ali opće stanje u državi najviše se osjeti na njezinim rubovima...

  Close