Objavljeno: Pet, tra. 21st, 2017

MIP ODLUČIO: Glavaš se vraća u Sabor, Salapić izbačen iz igre

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u petak je pozitivno odgovorilo na zahtjev Branimira Glavaša (HDSSB) da se ponovno vrati u zastupničke klupe, što znači da će ih napustiti njegov zamjenik Josip Salapić
Glavaš, kojem mandat miruje od 2. studenog 2016., zatražio je da mu se mandat aktivira kad protekne zakonski rok od šest mjeseci, dakle od 3. svibnja.MIP je o Glavaševu zahtjevu odlučio  jednoglasno i bez rasprave. Zastupnik ima pravo jednokratno za trajanja mandata staviti mandat u mirovanje, što je Glavaš i učinio, rekao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ).

Glavaševom odlukom da se vrati u Sabor najelegantnije se rješava prijepor nastao nakon što su se, sada već bivši HDSSB-ovci, Vladimir Šišljagić i Dinko Burić pobunili protiv odluke MIP-a da Glavaša u Saboru zamjeni Salapić.

Salapić je bio član Klub zastupnika Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje čiji je predsjednik Branko Hrg, a članovi Darinko Kosor i Goran Dodig.

Autor: Maxportal

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
EKSKLUZIVNO Povratak Tomislava Karamarka u politiku!

Rušenje Tomislava Karamarka  kroz aferu “Konzultantica” bio je medijski linč, koji je naručen iz Astrina tornja. Linč je trajao sukladno...

Close