Objavljeno: Pet, svi. 19th, 2017

Nadamo se da će Predsjednica i Premijer doći na Thompsona u Arenu

‘Marko je dio nas, zajedno s nama je tvorac Hrvatske državnosti, zajedno s nama je kroz Domovinski rat upisan u Hrvatsku povijest i ne postoji gumica ili korektor koja to može obrisati ili korigirati’, poručuju branitelji

Koordinacija Udruga veterana borbenih postrojbi, Koordinacija braniteljskih udruga grada Splite te Stradalničke udruge iz Domovinskog rata grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije oglasile su se po pitanju zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru. 

Podsjetimo, koncert se trebao održati u subotu, 20. svibnja u Mariboru, ali je zabranjen odlukom slovenske policije zbog ‘sigurnosnih rizika’.

Branitelji su se oglasili sljedećim priopćenjem:

“Prisiljeni smo javno, po tko zna koji put do sada, nadajući se izgleda uzaludno da više neće biti potrebe reagirati u obrani diskriminatornih odluka i stavova prema građanima i samoj Republici Hrvatskoj.

Povod je ovoga puta što je sutra, 20 svibnja, u Mariboru trebao biti održan koncert Marka Perkovića Thompsona. Međutim, na prijedlog mariborske policije Upravna jedinica Maribor zabranila je koncert.

U izjavi za medije, glasnogovornica slovenskog MUP-a zabranu održavanja koncerta obrazložila je sigurnosnim razlozima, iako je 17. svibnja slovenska Komisija za nadzor tajnih službi donijela zaključak prema kojemu je zabrana političkog, a ne sigurnosnog karaktera.

Mi, koji smo zahvaljujući Marku, učvršćivali svoju ljubav, vjeru i skrb prema Svevišnjem, domovini , svojim bližnjima i svim ostalim ljudima tražimo od naroda izabranih predstavnika da dignu svoj glas, koriste svoje pozicije i dužnosti, te sve one koji nas etiketiraju raznim atributima, nazivajući nas svakakvim imenima, da pročitaju stihove svih sedam albuma.

Marko je dio nas, zajedno s nama je tvorac Hrvatske državnosti, zajedno s nama je kroz Domovinski rat upisan u Hrvatsku povijest i ne postoji gumica ili korektor koja to može obrisati ili korigirati.

Oduševljeni smo angažmanom Predsjednice i Premijera u potpori našem Marku, te se shodno tome nadamo da će zajedno s nama zapjevati na slijedećem Markovom koncertu, makar to bilo u pulskoj areni.

I kao što Marko pjeva:“
Usliši molitve narodu Bog
ugasi vatru i dim
vrati joj staru slavu i sjaj
zemlji sto bješe k’o raj

Al’ opet se nad nas nadvilo zlo
vreba i čeka svoj čas
čuje li narod povijesti glas
samo u Bogu je spas”, stoji u priopćenju Udruga.

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Skupnik Ivo Bašić “Prvi za Hrvatsku 2017”

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH, „Prvi za Hrvatsku 2017“, danas u petak, 19. svibnja 2017. u Kninu uspješno...

Close