Objavljeno: Sri, pro. 20th, 2017
Hrvatska / MORH / VIJESTI | Objavio HRT">HRT

Novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske preuzeo dužnost

U Karlovcu na svečanoj primopredaji dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Oružanih snaga RH (OS RH) preuzeo je brigadni general Siniša Jurković. U svom govoru nakon preuzimanja dužnosti izjavio je kako je Hrvatska kopnena vojska živi organizam koji se mora razvijati i nadograđivati. Ritam i tempo njezina razvoja, kaže, želi učiniti stalnim, neprekinutim procesom. 

Ministar obrane Damir Krstičević prilikom svečanosti je zahvalio dosadašnjem zapovjedniku general-pukovniku Mati Ostoviću na vodstvu i rezultatima koje je ova grana hrvatske vojske postigla s njim na čelu. Napravljeni su značajni iskoraci u modernizaciji, kazao je, među kojima je istaknuo panzer haubice i njihovu operativnu uporabu, “čime je naša obrambena moć dramatično povećana”.

Naglasio je i ulogu hrvatske vojske u teškim trenucima prirodnih katastrofa, kada predstavlja snažan oslonac hrvatskim građanima. Rekao je kako su u ovoj godini “ispravljene i neke nepravde”: “Vratili smo hrvatskog vojnika u Sinj i herojski Vukovar, uskoro i u Varaždin i Ploče”.

Najavio je vraćanje ukinutih naknada za terenski rad, naknadu za stražu, i naknadu za službu dežurstva. Za 2018. godinu najavio je da će svaki hrvatski vojnik dobiti novu sportsku opremu. Ulagat će se i u nove i postojeće sportske objekte, infrastrukturu, a nabavljene su, kaže, i nove sportske sprave za vježbanje. Zadaća im je, napominje, graditi kulturu sporta i zdravog načina života.

Objašnjavajući promjenu “krvne slike” Hrvatske vojske rekao je da novo vrijeme donosi nove izazove “i mi na njih moramo biti spremni odgovoriti”. U tom kontekstu, kaže, treba gledati i na sve promjene pokrenute u zapovjednom kadru Hrvatske vojske. Podsjetimo, u Splitu jučer održana svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Oružanih snaga. Novi zapovjednik mornarice bit će dosadašnji zapovjednik Obalne straže komodor Ivo Raffanelli.

 

 

Autor: HRT

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
PRVA HEROJSKA BITKA: Bitka za Mašićku Šagovinu – 19. prosinca

Na današnji dan 1991. godine odigrala se jedna od pravih herojskih bitaka Domovinskog rata, bitka za Mašićku Šagovinu. Dogodilo se...

Close