Obilježena 25. godišnjica akcije „Baranja“

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovao je 3. travnja 2017. godine obilježavanju 25. godišnjice akcije „Baranja“ i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske u Belišću.

Svečanim mimohodom od mosta 107. brigade do spomen-obilježja „Sveto hrvatsko tlo“ u Belišću započelo je obilježavanje 25. godišnjica akcije Baranja i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske. Komemoracijom kod spomen-obilježja i polaganjem vijenaca odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 107. brigade HV-a. Blagoslov i molitvu predvodio je vojni kapelan fra Mato Vincetić.

Tom prilikom prisutnima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i rekao kako će se akcija „Baranja“ pamtiti po odlično i nesebično odrađenoj ratnoj zadaći „Vukova s Drave“ koji su u neprijateljske redove unijeli strah i nesigurnost. Naglasio je da su trajno zadužili našu Domovinu zajedno sa svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u  obrani suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Nakon komemoracije uslijedila je sveta misa zadušnica u crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću.

FOTOGALERIJA

Slavonska Televizija

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Koordinacija udruga hrvatskih branitelja: Tko spriječava procesuiranje kriminala u HAVC-u?

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata održala je danas u Europskom domu konferenciju za medije na temu: Tko...

Close