Obilježena 26. obljetnica pogibije velikog broja branitelja Komletinaca

“U obrani Komletinaca u jesen 1991. poginula su 44 hrvatska branitelja i civila, a na području grada Otoka, kojemu Komletinci pripadaju, poginula su 74 branitelja, što dovoljno govori o težini te bojišnice“, rekao je Šarić…

Polaganjem vijenaca te komemoracijom u spomen-parku na Trgu Emerika Gašića u vukovarsko-srijemskom mjestu Komletinci u nedjelju je obilježena 26. godišnjica pogibije branitelja toga mjesta – pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade te pripadnika MUP-a i HOS-a.

“U obrani Komletinaca u jesen 1991. poginula su 44 branitelja i civila, a na području grada Otoka, kojemu Komletinci danas pripadaju, poginula su 74 branitelja, što dovoljno govori o težini te bojišnice“

Polaganjem vijenaca te komemoracijom u Komletincima na vinkovačkom području u ponedjeljak je obilježena 26. godišnjica pogibije branitelja toga mjesta – pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade Hrvatske vojske te pripadnika MUP-a i HOS-a.

Po riječima gradonačelnika Otoka Josipa Šarića 4. prosinca 1991. zaustavljen je najsilovitiji tenkovski napad JNA i srpskih paravojnih postrojba na bosutskoj bojišnici u istočnoj Slavoniji te je toga dana kod Komletinaca poginulo 11 hrvatskih branitelja.

“U obrani Komletinaca u jesen 1991. poginula su 44 hrvatska branitelja i civila, a na području grada Otoka, kojemu Komletinci pripadaju, poginula su 74 branitelja, što dovoljno govori o težini te bojišnice“, rekao je Šarić.

Među poginulima su i 22 pripadnika 105. bjelovarske brigade, zatim pripadnici 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade, MUP-a i postrojba HOS-a.

Ovdje je bila dominantna 1. bojna 105. brigade uz koju je bio i dio 2. bojne 109. vinkovačke brigade dio HOS-vaca i nešto domaćeg stanovništva”.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs poručio je kako se žrtva branitelja i civila poginulih u Komletincima nikada ne smije zaboraviti, podsjetivši kako je u obrani Komletinaca sudjelovala 105. bjelovarska brigada HV-a koja je, kako je naglasio, braneći Komletince i istočnu Slavoniju, branila i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Cvijeće je položeno i svijeće su zapaljene i na mjestima pogibije hrvatskih branitelja,a u komletinačkoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije za sve poginule u agresiji na Komletince služena je misa zadušnica.H

Comments

comments

2 komentara na “Obilježena 26. obljetnica pogibije velikog broja branitelja Komletinaca”

  1. Orlić Šefik napisao:

    Hrvatska braniteljska pučka stranka sa svojim članovima i simpatizerima izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima.
    S nama su zauvijek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH

Read previous post:
5. prosinca 1991. – Braneći Osijek u šumi Rosinjača poginulo 16 branitelja

Nakon okupacije Ernestinova i Laslova i dolaska nadomak Antunovca, te neuspjeha u prvom pokušaju osvajanja Paulinog Dvora, velikosrpski agresor 5....

Close