Objavljeno: Uto, tra. 4th, 2017

Obilježeno 25 godina osnutka HVO-a u Novom Travniku

Na središnjem spomen obilježju predstavnici Hrvata u političkom i društvenom životu obilježili su 25. godina osnutka HVO-a u Novom Travniku. Molitivu za 233 poginula hrvatska branitelja održao je don Anto Ledić, novotravnički župnik, a svečanost obljetnice osnutka uveličali su pripadnici 2. pješadijske bojne s pukovnikom Josipom Sliškovićem.

Polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen obilježjem poginulim pripadnicima HVO-a u Novom Travniku obilježena je 25. obljetnica utemljenja HVO-a.

Poginulim hrvatskim braniteljima na trgu ispred zgrade Općine Novi Travnik počast su odali Zdenka Džambas, zastupnica u Domu naroda PS BiH, Nikola Lovrinović zastupnik Zastupničkom domu PS BiH, Fabo Stanić predsjedatelj OV Novi Travnik, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom.

„Hrvati Novog Travnika i Središnje Bosne ne bi opstali i ostali da prije 25 godina nije osnovan i organiziran HVO, a danas, iako je bio jamac opstojnosti Hrvata u BiH i BiH inače, suočavamo se, nažalost, s pravosudnim progonom i krajnje neutemeljenim optužbama o navodnom udruženom zločinačkom pothvatu“, rekla je za Dnevnik.ba Zdenka Džambas, zastupnica u Domu naroda PS BiH.

Molitvu, odnosno, opijelo poginulim pripadnicima HVO predovodio je don Anto Ledić, župnik župe „Presvetog Trojstva“, a u 11 sati služena je Misa za narod i sve poginule hrvatske branitelje.

Obljetnicu osnutka HVO-a i sjećanje na 233 poginula hrvatska branitelja u Novom Travniku uveličali su pripadnici 2. pješadijske bojne s pukovnikom Josipom Sliškovićem i trubač Marko Matošević.

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Razgovor s Brunom Esih

Razgovor s Brunom Esih: Uvijek sam bila uz narod i njegov glas bila je i ostat će moja jedina životna...

Close