Odlikovani članovi Udruge veterana 5.gbr “Sokolovi”

Odlikovani-clanovi-Udruge-veterana-5.gbr-Sokolovi_article

Povodom obilježavanja 2.obljetnice osnivanja Udruge veterana 5.gardijske brigade “Sokolovi” 21.ožujka 2014.godine u vojarni “Bosut” Vinkovci upriličena je svečanost dodjele Odlikovanja i priznanja RH članovima udruge.

“Redom hrvatskog trolista” Predsjednik RH dr.Ivo Josipović odlikovao je članove UV5GBR “SOKOLOVI” Dražena Horvata i Josipa Grbavca.

Svečanosti dodjele Odlikovanja RH nazočili su Izaslanik Predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga RH brigadni general Siniša Jurković, Izaslanica ministra branitelja Pomoćnica ministra branitelja gđa. Nevenka Benić, predstavnici lokalne uprave, predstavnici civilnih i braniteljskih udruga, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovi UV5GBR “SOKOLOVI” , pripadnici GOMBR, te predstavnici medija.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Spomen obilježju poginulim pripadnicima 5.gardijske brigade u vojarni “Bosut” u Vinkovcima, nazočnima su se prigodnim rječima obratili Predsjednik UV5GBR “SOKOLOVI” g. Zoran Marunček, Pomoćnica ministra branitelja gđa. Nevenka Benić i Izaslanik Predsjednika RH brigadni general Siniša Jurković.
Svi govornici su naglasili nužnost promicanja i očuvanja vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata, a poseban naglasak je stavljen na potrebu odavanja dužne počasti svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje Hrvatske države. Posebne riječi zahvale za sve što su do sada učinili u stvaranju i obrani suvereniteta RH upućene su odlikovanim članovima udruge.

Potom je Izaslanik Predsjednika RH brigadni general Siniša Jurković u pratnji Pomoćnice ministra branitelja gđe. Nevenke Benić uručio odlikovanja “Red hrvatskog trolista” Josipu Grbavcu i Draženu Horvatu članovima UV5GBR “SOKOLOVI” ujedno još uvijek djelatnim vojnim osobama OSRH.

Kratkim riječima zahvale za primljeno Odlikovanje u ime odlikovanih nazočnima se obratio Dražen Horvat koji je izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da su ova odlikovanja dobili na prijedlog svojih nekadašnjih suboraca, danas članova Udruge veterana 5.gardijske brigade “Sokolovi”.

UV5GBR “SOKOLOVI” je osnovana 23.ožujka 2012.godine i u dvije godine djelovanja okupila je preko 400 članova organiziranih u Središnjicu (Vinkovci) i pet Podružnica udruge (Našice, Vukovar, Đakovo, Zagreb i Osijek), a u pripremi je ustrojavanje Podružnica za gradove Slavonski Brod, Novu Gradišku i Županju). Udruga je aktivna članica ZUV HGP, te surađuje sa velikim brojem srodnih braniteljskih i civilnih udruga sa kojima su potpisali Sporazum o suradnji “Za bolju Hrvatsku”. Sudjelovanjem i organizacijom obilježavanja važnijih datuma iz novije hrvatske povijesti UV5GBR “SOKOLOVI” daje svoj doprinos daljnjem promicanju vrijednosti iz Domovinskog rata.

B.P/G.S

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor: Uredništvo

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Knjige o Dariju Kordiću predstavljanje u Šibeniku i Zadru

Kordić je jedan od junaka hrvatskog Domovinskoga rata. Nevin leži u zatvoru već 16 godina, od ukupno 25 koliko je...

Close