Published On: Uto, velj. 20th, 2018

Održan sastanak s ciljem što kvalitetnije implementacije novog Zakona

“Kvalitetno informiranje doprinosi suzbijanju problema i pogrešaka“, zaključio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, održan je sastanak s djelatnicima ureda državne uprave u županijama i gradskim uredom Grada Zagreba te djelatnicima područnih jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja na kojem se raspravljalo o otvorenim pitanjima vezanim uz implementaciju novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji je stupio na snagu 14. prosinca 2017. godine.

Puna implementacija novog Zakona iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja.

Djelatnici državne uprave u županijama i područnih jedinica Ministarstva iskoristili su sastanak kako bi približili situacije s kojima se svakodnevno susreću na terenu i riješili eventualne nejasnoće tijekom primjene.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je kako je potrebno uložiti  zajedničke napore za osmišljavanje modela koji će pratiti i držati sve procese pod nadzorom. „Ministarstvo hrvatskih branitelja dosad je organiziralo na desetke tribina. Na vama je da na razini županija, u koordinaciji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, održavate tribine i te pravodobno i točno informirate našu ranjivu populaciju na terenu. Kvalitetno informiranje doprinosi suzbijanju problema i pogrešaka“, zaključio je poručivši kako je potrebno iskoristiti sve alate ne bi li se spriječila dezinformiranost i mogući problemi koji iz nje proizlaze.

Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva uprave na čelu s državnim tajnicima. Državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić naglasio je kako je potrebno maksimalno pojednostaviti sve administrativne postupke i usmjeriti se na moderan način komunikacije. Istu je poruku poslao i državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić zamolivši djelatnike na terenu da korisnicima Zakona maksimalno izađu u susret i napomenuvši kako je jedan od najvažnijih projekata Ministarstva uprave upravo digitalizacija koja će omogućiti lakše kolanje informacija. „Cilj nam je svima zajednički, da na što lakši način omogućimo predaju dokumentacije i rješavanje problema hrvatskih branitelja i svih drugih građana.“

Zaključeno je kako će u svrhu potpune primjene Zakona i rješavanja svih nejasnoća tijekom njegove primjene redovito biti održavani ovakvi sastanci s djelatnicima koji izravno i redovito primjenjuju Zakon na terenu, a sve s ciljem što boljeg reguliranja prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
(VIDEO) Državni tajnik usred press konferencije dao ostavku riječima: ‘Ovo je jedan veliki folklor’

"Točno. Slažem se s vama. Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i pol u Vladi kao mladi čovjek smatram...

Close