Published On: Pet, sij. 19th, 2018

Održan sastanak s predstavnicima područnih jedinica i ureda državne uprave

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, s državnim tajnicima Ivanom Vukićem i Nevenkom Benić te svojim najbližim suradnicima, održao je u Ministarstvu hrvatskih branitelja u utorak, 16. siječnja 2018. godine, sastanak s predstavnicima područnih jedinica Ministarstva i ureda državne uprave.

Sastanak je održan s ciljem unapređenja pružanja pomoći korisnicima u ostvarivanju njihovih prava i rješavanju različitih problemskih situacija na lokalnoj razini, uz uključivanje svih relevantnih institucija, uključujući i udruge proizašle iz Domovinskog rata, u sredini u kojoj korisnik boravi.

Na ovaj način želi se postići učinkovitije i dostupnije ostvarivanje prava za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te što efikasnija primjena novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji je stupio na snagu 14. prosinca prošle godine.

Ministar je tijekom 2017. godine obišao područne jedinice u svim županijama i prepoznata je potreba njihovog osnaživanja, kako ljudstvom tako i u smislu aktivnosti koje će provoditi. Stoga je novim Zakonom predviđeno niz aktivnosti kojima će se područne jedinice baviti: od pružanja stručne, savjetodavne i primarne pravne pomoći u svezi s ostvarivanjem prva iz novog Zakona, sudjelovanja u provedbi i praćenja provedbe nacionalnih programa i strategija za poboljšanje kvalitete življenja i zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, sudjelovanja u organizaciji rada i praćenju rada centara za psihosocijalnu pomoć, obavljanja izvida i obilaska korisnika programa iz nadležnosti Ministarstva, do redovite suradnje s udrugama i nadležnim institucijama na lokalnoj i županijskoj razini, te vođenja evidencija o hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata koje sadrže podatke u svezi s njihovim socioekonomskim i zdravstvenim prilikama, koordinacije rada i povezanosti zadruga hrvatskih branitelja te sudjelovanja u postupku kontrole i analize namjenskog trošenja sredstava ostvarenih kroz potpore Ministarstva.

„Moramo učiniti snažan iskorak na terenu, ojačati vizualni identitet i prepoznatljivost područnih jedinica, njihovu dostupnost, redovnu, kontinuiranu i otvorenu suradnju s udrugama, čelnim ljudima na lokalnoj i regionalnoj razini, lokalnim medijima, a sve s ciljem da budemo što učinkovitiji i našim korisnicima u sredinama u kojima žive od najveće moguće pomoći“, istaknuo je ministar Medved.

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Kriza stranaka i neraspoloženje prema istima

Kriza identiteta i vjerodostojnosti političkih stranaka u državi traje već duže vremena i svakim danom poprima nove razmjere i dolazi...

Close