Objavljeno: Ned, pro. 3rd, 2017

‘Ogorčeni smo haškim presudama i tražimo kazne za lažno svjedočenje’

Iz Udruge hrvatskih umjetnika dragovoljaca Domovinskoga rata u nedjelju su izvijestili kako su ogorčeni haškim presudama hrvatskim vojnim i političkim zapovjednicima iz Herceg-Bosne  te zahtijevaju da kazneno odgovaraju svi iz Hrvatske koji su lažnim svjedočenjima pridonijeli takvom raspletu.

U priopćenju, kako navode, izražavaju prijezir prema sudištu koje je unazadilo međunarodno kazneno pravo i pretvorilo se odavno u sluge političkih središta moći koje hrvatski narod, ma gdje se nalazio, u Hrvatskoj, Herceg-Bosni ili raseljen svijetom, smatraju drugorazrednim narodom koji ne bi trebao opstati u povijesti, što se odnosi i na hrvatsku državu, Republiku Hrvatsku, kao i na bilo koji oblik organiziranja Hrvata u BiH.

Tragičan čin generala Slobodana Praljka koji je pripadao ne samo vojnom nego i umjetničkom krugu držimo junačnim prosvjedom protiv nepravde i laži s kojim  se godinama borio, ne pristajući da bude obilježen kao ratni zločinac jer to nije bio niti mu je bilo što dokazano, navode u priopćenju.

Također zahtijevaju da kazneno odgovaraju svi iz Hrvatske koji su lažnim svjedočenjima pridonijeli takvom raspletu.

“Lažno se svjedočenje sankcionira po hrvatskom kaznenom zakonu, pa oni koji su tako svjedočili na međunarodnom sudu također potpadaju pod zakonske sankcije, to više što su neki od njih bili na najvišim položajima u hrvatskoj državi”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih umjetnika dragovoljaca Domovinskog rata Drago Asić, zapovjednik Satnije hrvatskih umjetnika Josip Palada i dozapovjednik Satnije hrvatskih umjetnika Hrvoje Hitrec.

Direktno.hr

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Suci će se do smrti pitati – što ako smo osudili nevina čovjeka

Suci! Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu! Nakon tih riječi Slobodan Praljak popio je otrov i...

Close