Osma tradicionalna, memorijalna utrka ”Kokočak-Orahovica”

DSC_5765

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije – Orahovica

Utrka je i ove godine bila posvećena poginulim hrvatskim braniteljima, herojima, Momiru Krmpotiću, Milanu Puhaniću i Branku Jakliću, hrabrim hrvatskim vitezovima koji su svoje mlade živote položili na oltar Domovine. Isto tako organizator je utrku posvetio i nedavno preminulom Pavi Vukeliću-Paji, legendarnom hrvatskom ratnom heroju, Orahovčaninu čije će ime vječno biti stražar Hrvatske slobode, ratnom zapovjednik postrojbi koje su branile ovo, ali i mnoga druga područja Lijepe Naše.

Ovogodišnja memorijalna utrka koju je istrčalo 70-ak trkača iz Osijeka, Našica, Slavonskog Broda, Zagreba, Slatine, Orahovice, Feričanaca, Čačinaca, Belišća i mnoštva drugih gradova i mjesta diljem Slavonije i šire, bila je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Ive Josipovića i Ministarstva branitelja. Uoči starta utrke u Kokočaku je otvoreno novo spomen obilježje Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću.

Događaj su uveličali izaslanik Predsjednika RH Ive Josipovića, Vlado Marić, ministar Hrvatskih branitelja Predrag Matić, predsjednica županijske Skupštine VPŽ Ana-Marija Petin, dožupan Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, general pukovnik Slavko Barić, dekan Hrvatskog vojnog učilišta Željko Akrap, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, dogradonačelnik Osijeka Denis Ambruš i mnogi drugi.

Spomen obilježje svečano su otvorili sin poginulog Milana Puhanića, Mario, otac poginulog Momira, Nikola te izaslanik predsjednika Republike

Vlado Marić i ministar Hrvatskih branitelja Predrag Matić. Ministar Matić tom je prigodom rekao:
– izražavam svoje veliko zadovoljstvo i čast da mogu biti ovdje danas s vama da otkrijemo spomen obilježje našim junacima. Želim samo podsjetiti da u ovo doba ratne 1991. Godine Hrvatska gori na svim svojim područjima, a na ovom području događa se prva osloboditeljska akcija u Hrvatskoj ”Orkan’ 91.” koja vraća moral hrvatskim braniteljima i cijelom našem narodu. Stoga je velika čast danas stajati ovdje i odavati počast Momiru, Milanu, Branku i našem prijatelju Paji kojima će se ova utrka održavati na čast i poštovanje. Moram svakako reći da ono što braniteljske udruge trebaju činiti je upravo ovo što čini Miroslav Milovuković i njegova udruga, a to je čuvanje uspomene na naše poginule prijatelje i čuvanje uspomene na Domovinski rat. – rekao je ministar Matić.

Nazočnima su se obratili i izaslanik Predsjednika Vlado Marić, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec te predsjednik Udruge organizatora Miroslav Milovuković zahavlivši svima koji su pomogli u organizaciji utrke i izgradnji spomen obilježja te posebno trkačima koji su po iznimno hladom i kišovitom vremenu došli u velikom broju i istrčali utrku u spomen na Momira, Milana, Branka i Pavu.

Na završnici u mjesnom domu u Donjoj Pištani podijeljene su zahvalnice zaslužnima, svoj literarni rad pročitala je učenica 8. razreda orahovačke osnovne škole Tomislava Jović, a nazočne su pozdravili ratni prijatelj i suborac Milana i Momira, Našičanin Josip Pavlus te gradonačelnik Našica i sudionik utrke Krešimir Žagar zajedno zaključivši kako se ovakvim činovima žrtva poginulih vitezova i Domovinski rat nikada neće zaboraviti.

Miroslav Milovuković -Minkila

 

DSC_5685

DSC_5686

DSC_5690

DSC_5691

DSC_5692

DSC_5694

DSC_5700

DSC_5715

DSC_5730

DSC_5736

DSC_5744

DSC_5765

 

Autor: Uredništvo

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Biografije predsjedničkih kandidata

Biografija Kolinde Grabar Kitarović   Kolinda Grabar Kitarović rođena u Rijeci, diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završila...

Close