OTVORENO PISMO HRVATSKIH BRANITELJA SRBIJANSKOM MINISTRU ALEKSANDRU VULINU…Ispričajte se hrvatskom narodu!…

Ispričajte se hrvatskom narodu!

Gospodine. Nakon što je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, podnijela protiv vas, kaznene prijave Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i Javnom tužiteljstvu Republike Srbije, prije svega zbog vaših uvreda, kleveta i sramoćenja hrvatske države, odnosno hrvatskih branitelja, vi ste uz ostalo izjavili: „Niste uplašili ni mene ni srpski narod“. To nam, vjerujte, nije ni bio cilj. Nismo mi nikakve „baba roge“ da se tako ponašamo.

Međutim, vi kao ministar, koji zastupa čak i “srbijanske borce” agresore na Hrvatsku protiv kojih smo se borili od Vukovara, Osijeka, Gospića, pa do Dubrovnika, nemate pravo tako govoriti. U Hrvatskoj se „ne budi fašizam“, niti ovdje žive i rade „ustaše“. Ustaše ste nas jedino zvali vi, koji ste bili agresori na Republiku Hrvatsku (ali i na Sloveniju, BiH i Kosovo). Odakle vam pravo da komemoraciju u Bleiburgu, koja je održana dostojanstveno i mirno, proglašavate „najvećim skupom fašista u Europi“, ili pak da blaženog Alojzija Stepinca, kojeg će prije ili poslije proglasiti svecem, nazivate „ustaškim vikarom“ i dovodite ga u vezu s „poklanom djecom u Jasenovcu“?

Za Marka Perkovića Thompsona, kojeg također nazivate ustašom, imate samo najružnije riječi, iako je on bio i dragovoljac hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Kada je on i gdje, kako vi kažete, pjevao pjesme u kojima se „slavi ubojstvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“?

Što su vaši borci, koji su razorili Vukovar, 18. studenoga 1991. pjevali ulicama ovoga grada: „Slobo, šalji nam salate, biće mesa, klat ćemo Hrvate!“.

Niste vi tako mladi da se toga ne biste sjećali, tim prije što ste u ono vrijeme, da oprostite, virili iz stražnjice balkanskom krvniku Slobodanu Miloševiću!

Inače, naprosto smiješno zvuče neke vaše ranije riječi, kad kažete kako ste spremni „pomoći našim prijateljima u Hrvatskoj u borbi protiv fašizacije“.

E, gospodine ili druže Vuline. „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala/ Nije mala, nije mala, triput ratovala/ I opet će, i opet će…!“.To je, kao što znate, srpska domoljubna pjesma, koja je poglavito bila popularna tijekom Domovinskoga rata, a koja se i danas rado pjeva diljem Srbije i Republike Srpske.

Stoga, kad sve stavimo na svoje mjesto, vjerujte, vi ste zadnja osoba koja može dijeliti lekcije Hrvatima. Naime, zar stvarno mislite da smo zaboravili da je Srbija bila agresor, da ste masakrirali i poklali petnaestak tisuća ljudi, razorili i zapalili broje hrvatske gradove i mjesta, odvodili naše ljude, poglavito žene, djecu i starce u koncentracijske logore diljem Srbije, da ste pokrali „pola Hrvatske“ te da na kraju krajeva niste platili ni ratnu odštetu?

Osim toga, zar ne vidite, da se baš u Srbiji budi četništvo, predvođeno ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem i nizom drugih „pomozbog“ junaka?

Ne, mi više ne možemo šutjeti ni trpjeti da nas i dalje maltretirate, klevećete i iznosite laži, da nemate ni najmanjeg poštovanja prema hrvatskoj povijesti i dostojanstvu naroda kojeg ste tijekom hrvatskog Domovinskoga rata željeli sravnati sa zemljom.Ukoliko tako nastavite, vaše ime ostat će zabilježeno u povijesti kao „srbijanskog – Goebbelsa“!

No, ako ste toliko za pravdu i pravicu, kao što ističete, onda vas molimo da se za sva učinjena zla javno ispričate hrvatskom narodu!To je najmanje što možete učiniti, tim više što smo svjesni da vaše stavove dijeli i većina ostalih u Vladi Republike Srbije.Gospodine ili druže A. Vuline, kod nas bi rekli, – pametnome dosta!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Obilježena 25. obljetnica oslobođenja brda Križ iznad Bibinja!

Obilježena 25. obljetnica oslobođenja brda Križ iznad Bibinja!...Brdo Križ bilo je jako dobro utvrđeno i opasano gustim minskim poljima... Oslobađanjem...

Close