Published On: Uto, ožu. 13th, 2018

Plenković ide u utrku za predsjednika Europske komisije?

Premijer Andrej Plenković u idućih će nekoliko mjeseci odlučiti hoće li se natjecati za nominaciju Europske pučke stranke za kandidata za predsjednika Europske komisije na izborima u proljeće 2019, piše Novi list.

Pučani će svog takozvanog spitzenkandidata birati na kongresu u Helsinkiju 7. i 8. studenog, a prema izvorima iz EPP-a i HDZ-a i Plenković je zainteresiran za tu poziciju, o čemu je navodno već vodio razgovore s nekim čelnicima EPP-a. Ako Plenković objavi svoju kandidaturu, to otvara dvojbu nastavka obnašanja premijerske dužnosti.

Dijelu HDZ-ovih dužnosnika nije nepoznato da postoji opcija da se premijer upusti u borbu za nominaciju EPP-a za šefa Komisije.
Plenković sigurno još nije donio odluku, ali računamo s ovakvom mogućnošću. Ako do toga zaista dođe, nametnut će se pitanje hoće li on i dalje biti premijer. O tome bi se raspravljalo u stranci, a moj je stav da bi Plenković morao podnijeti ostavku čim bi istaknuo želju da bude spitzenkandidat. Nezamislivo mi je da bi mu mjesto predsjednika Vlade ostalo rezervni položaj za slučaj da ne bude izabran za spitzenkandidata ili kasnije za predsjednika Komisije. To ne bi bilo dobro, izjavio je  visokopozicionirani HDZ-ovac za Novi list.

Autor: HRT

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    E, DA OĆE DA ODE, SRITNO MU BILO, A JOŠ BOLJE BI BILO DA SE PRIJAVI ZA OVU MISIJU ZA MARS!!!!

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Rimac napravio posebnu bateriju za invalidska kolica i darovao normalan život teško bolesnom Rolandu

Roland Bugnar dosad je u invalidskim kolicima mogao prevaliti tek tri kilometra. Zahvaljujući Rimčevoj bateriji sada može putovati čak 80...

Close