Published On: Pon, velj. 12th, 2018

Plenković: “S Vučićem sam razgovarao o svim otvorenim pitanjima uključujući i ratnu odštetu”

Premijer Plenković na Twitteru je poručio kako je s Vučićem razgovarao o svim otvorenim pitanjima između dvije države – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE.

Susret premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Banskim dvorima prati reporter Nove TV Mislav Bago, koji je prije susreta dao kratku analizu.

“Iako je u pitanju predsjednički posjet Hrvatskoj, premijer Plenković dao je do znanja još prošli tjedan da želi razgovarati o pitanju ratne odštete. Podsjetio je na sporazum iz 1996. kada su Hrvatska i Srbija normalizirale svoje odnose i kada je i to pitanje trebalo biti riješeno. Premijer je ustvrdio da taj sporazum nikada nije potpisan.

Otvaranjem teme ratne odštete premijer kao da želi politički kontrirati Predsjednici. Od same objave da predsjednik Vučić dolazi u Hrvatsku bile su brojne reakcije Vladinih dužnosnika, potpredsjednika Vlade ili ministara da bi se Vučić prvo trebao ispričati, a tek onda doći u Hrvatsku. Tu su i HDZ-ovi zastupnici koji vode i HVIDR-u koji su bili danas na prosvjedima protiv predsjednika Vučića.

I sam premijer Plenković bio je dosta nezadovoljan i načinom na koji je izvedena cijela objava dolaska srbijanskog predsjednika.

Premijer će 30 minuta razgovarati s predsjednikom Vučićem, a nakon toga slijedi radni ručak na kojem će biti najbliži suradnici premijera i predsjednika Srbije”, komentirao je Mislav Bago.
Aleksandar Vučić prije dolaska u Banske dvore susreo se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

S predsjednikom Srbije @avucic razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima izmedju dvije države – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE.

Autor: dnevnik.hr

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
DOGOVOR OKO GRANICA ‘Ako se u dvije godine ne riješi razgraničenje na Dunavu, ide se na sud’

Hrvatska i Srbija pokušat će u iduće dvije godine bilateralno riješiti granicu na Dunavu, a ako u tome ne uspiju...

Close