Pokušava li Bandić prebjezima eliminirati Hasanbegovića i Esih?

PUCA LI KOALICIJA?

Prelazak SDP-ovca Radenka Tomića u stranku Milana Bandića otvorio je pitanje stabilnosti suradnje Hasanbegovića i Esih sa zagrebačkim gradonačelnikom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nastavit će vrbovati zastupnike u Gradskoj skupštini kako bi neutralizirao petero skupštinara Brune Esih s kojima trenutačno ima tijesnu većinu, uvjereni su Bandićevi koalicijski partneri iz HDZ-a, ali i oni iz redova nezavisne Sandre Švaljek.

Kako piše Večernji list, nakon što je SDP-u preoteo zastupnika Radenka Tomića, koji je u Skupštinu Grada ušao kao zamjena za izabranog Draženka Pandeka (SDP) koji već radi u gradskoj upravi, otvara se pitanje stabilnosti koalicije Milana Bandića, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku – Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih.

Bandićev prvi plan, piše Večernji list, bio je da preko šefa HDZ-a Andreja Plenkovića nagovori Darinka Kosora da osmero zastupnika Sandre Švaljek, čiji je i Kosor zastupnik, u Skupštini s Bandićevom strankom i HDZ-om formira većinu. Budući da je Kosor to odbio, Bandić i HDZ većinu su sklopili sa zastupnicima Brune Esih. Budući da je HSLS Darinka Kosora na nacionalnoj razini u koaliciji s HDZ-om, bilo je očekivano, a sada se i potvrdilo, da je Kosor bio prva meta Milana Bandića i HDZ-a. Nije isključeno da se i dalje pokušava odigrati takva kombinacija jer Hasanbegović i Bruna Esih nisu po volji ni Plenkoviću (iz čijih su se redova odmetnuli), ali izvori bliski Darinku Kosoru tvrde da je ta opcija sasvim otklonjena.
Iako zasad nema odgovora čime je točno Bandić pridobio Tomića i koliku je cijenu platio za jedan zastupnički mandat u skupštini, nagađa se da to neće biti kraj i da će pokušati povećati tijesnu većinu u Skupštini.

Hasanbegović i Esih dosad su odbijali koalirati sa SDP-om. Pitanje je odnosi li se to i na svježe prebjege iz SDP-a?

Sve to zbiva se uoči odluke koju bi Skupština trebala donijeti u četvrtak, 31. kolovoza, o konačnoj promjeni naziva Trga maršala Tita, što je bio ključan uvjet postizborne suradnje Hasanbegovića i Esih s Milanom Bandićem. Iako su neobvezujuća, mišljenja pojedinih Gradskih vijeća protive se toj odluci.

Suradnja HDZ-a, Bandića i Hasanbegovića na zagrebačkoj razini, jednako je krhka i potencijalno nestabilno kao i suradnja HDZ-a, HNS-a i SDSS-a na nacionalnoj razini, gdje je pitanje opstanka HOS-ovih ploča u Jasenovcu zasjenilo provedbu kurikuluma i uvođenja poreza na nekretnine.

Displaying 13 komentara
Have Your Say
 1. Antun Knežević napisao:

  Bandic je stara komunjara samo je veliki glumac koji laze cim stigne taj voli Titu vise nego svoju mater

 2. Smilja Korac napisao:

  Nista se ne bih cudila na zalost sve moguce

 3. Anto Mandic napisao:

  Dragi boze sto se od Bandica moze ocekivati prikljucuje se udbasima.

 4. Drago Hrnjkaš napisao:

  Gade mi se prebjezi ma kakve boje b ili.

 5. Perica Roso napisao:

  Ti SDP -ovci su igrači , koji će u budućnosti , opet biti SDP- ovci ! Stranačka ( udbaška ) igra . Samo treba srušiti Hrvatsku opciju .

 6. Feuermann Feuer napisao:

  Vi me stavite na vlast a ja vas onda otpilim i to je vječni Bandič

 7. Treba njega odstranit I do pustit DOMOLJUBIMA da vode glavnog grad Hrvata

 8. Pero Levarda napisao:

  prebjezi ili razbiaći na zadatku ?????????

 9. Krpan Zdenko napisao:

  To je sigurno , u Hrvatskoj ljudskost i intelegencija je najveći grijeh.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Mayweather pobijedio! McGregor izdržao deset rundi

BOKSAČKI SPEKTAKL Floyd i Conor uvjerili su medije i sponzore kako je njihova borba najveći borilački šou na svijetu Conor...

Close