Objavljeno: Sri, lis. 11th, 2017

Policajac u Splitu pretukao novinara Indexa

Podijeli ovo
Tagovi

Tijekom drama na splitskoj plaži Obojena svjetlost ozbiljno je ozlijeđen novinar Indexa, objavio je taj portal. Policijski specijalac ga je opalio šakom u glavu i bacio mu mobitel u more.
Napad se dogodio tijekom intervencije spašavanja bombaša koji je prijetio aktiviranjem bombe. Policija je ispraznila splitsku plažu Obojena svjetlost nakon poziva muškarca policiji, pri čemu je zaprijetio samoubojstvom.

Muškarac je nazvao 192, predstavio se i kazao im: “Halo, imam bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da netko ne nastrada.”

Indexov reporter Drago Miljuš bio je na terenu i izvještavao uživo. Polcija je tražila da se udalje s područja intervencije

“Udalji se, boga ti, udalji se, jebate!” govorio mu je.
Miljuš je pokušavao smiriti policajca, govoreći mu da nije baš toliko velik da ga se mora gurati, a policajac mu je odvratio: “Je li moram kisnuti radi tebe? Ajde na cestu da vas privedu!”

Nastavio je gurati Indexovog reportera te mu zaprijetio mu je da će mu baciti mobitel u more, na što ga je novinar zamolio da ne bude nasilan.
“Nakon toga prišao je još jedan policajac te udario novinara Indexašakom u glavu i bacio mu mobitel u more. U tom trenutku se prekida prijenos uživo na Facebooku. Miljuš se od udarca srušio na pod. Indexov reporter potom je otišao na Hitnu pomoć” objavio je taj portal.

 Splitski MUP objasnio zašto je policajac nokautirao novinara Indexa

Policijska uprava splitsko-dalmatinska reagirala je na medijske objave vezane za policijski napad na novinara Indexa Dragana Miljuša.
U priopćenju PU Splitsko-dalmatinske, objavljenom kasno noćas, navodi se da ssenovinar “oglušio na zapovijedi policijskog službenika” i dodatak da će “utvrditi je li bilo netaktičnosti u postupanju”.

– Obzirom na ozbiljnost situacije te visoku razinu prijetnje osobe da će aktivirati eksplozivnu napravu, policijski službenici su na mjestu događaja poduzimali zakonom propisane mjere i radnje. S jedne strane policijski službenici su pregovarali s osobom koja je prijetila aktiviranjem eksplozivne naprave, a s druge strane osiguravali su i štitili građane i onemogućavali pristup zoni mjesta događaja osobama koje bi mogle biti ugrožene.
Samim time, zona policijskog osiguranja mjesta događaja odnosila se i na novinare, kojima je dostupnost informacija o događaju bila osigurana putem službenice za odnose s javnošću koja je izišla na mjesto događaja – navode iz policije.
Iz PU splitsko-dalmatinske još su dodali:

– Snimkom objavljenom na portalu Index može se zaključiti da se njihov novinar oglušio na zapovijedi policijskog službenika koji je sprječavao pristup neovlaštenim osobama u zonu osiguranja, u ovoj, za sigurnost svih građana, vrlo rizičnoj situaciji.

Je li bilo netaktičnosti u postupanju policijskih službenika u ovoj kriznoj situaciji naknadno ćemo utvrditi.”

Autor: maxportal.hr

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
‘Kad se Todorić zakašlje pola Vlade se prehladi’

Vidim da je Todorić žestoko krenuo s objavama PR-a, iz čega se može zaključiti da se pokušava zaštititi od uhićenja.Revizorska...

Close