Policija prijavila organizatore skupa za Juru Francetića

Ličko-senjska policija u subotu je podnijela optužne prijedloge protiv organizatora skupa obilježavanja obljetnice rođenja ustaškog časnika Jure Francetića u Otočcu tereteći ih da su uzvikom Za dom spremni i isticanjem nezakonitih simbola remetili javni red i mir.

Optužni prijedlozi zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podneseni su protiv 87-godišnjeg predsjednika udruge HAZUD-a Dragana Hazlera koji je kod rodne kuće Juri Francetiću uzvikivao “Za dom spremni” i glasnogovornika te udruge 74-godišnjeg Ivana Biondića koji je papirnatu presliku ploče Francetiću nalijepio na spomenik braniteljima Domovinskog rata.

Optuženi muškarci su prema riječima glasnogovornice ličko-senjske policije Maje Brozičević organizirali skupu u Otočcu, a preslika im je oduzeta kao dokaz za prekršajni postupak.

Biondić kaže da je spreman na sankcije iako smatra da na toj preslici kao ni na ploči nema ništa spornog. Dodao je da je sadržaj ploče “revidiran”, pa tako ni na oduzetoj ploči ni preslici ploče nema slova „U“, riječi ustaša ni pokliča “Za dom spreman” koji je zamijenjen porukom “Za istinu spremni”.

Ličko-senjska policija jučer je organizatorima oduzela dvije ploče koje su danas trebale biti javno istaknute u Otočcu kao spomen obilježje Juri Francetiću.

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
CERAR PORUČIO DA SE SLOVENIJA NEĆE POVUĆI SA SVETE GERE

Iako se vojni objekt na Svetoj Geri s postrojbom slovenske vojske prema arbitražnoj presudi nalazi na hrvatskom teritoriju, Slovenija se...

Close