POSTUPAK OKONČAN: ‘Kriv je za isticanje HOS zastave na ‘Maratonu lađa’

OGLASIO SE I HSP

U rješenju koje je dostavljeno naglašava se da su policijski službenici primijetili „JEDNU ZASTAVU sa oznakama i obilježljima kojima se poziva ili potiče na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju…..“

Članovi HSP-a vrlo su uznemireni policijskim postupanjem prema jednom od njihovih članova, kao i sudskom odlukom da ga se novčano kazni zbog isticanja HOS-ove zastave.

Evo priopćenja:

“Zbog isticanje ratne zastave ratne postrojbe HOS-a na Neretvi tijekom „Maratona lađa“, policija iz Metkovića je odrezala prekršajnu kaznu predsjeniku ŽV HSP-a Splitsko dalmatinske županije i  članu predsjedništva HSP-a Ivici Vladavi uz obrazloženje da je remetio javni red i mir.  U samom rješenju  najavljen je i  prekršajni  postupak protiv tajnika ŽV  HSP-a Splitsko dalmatinske županije Grge Jelavića Mitrovića.

U rješenju koje je dostavljeno naglašava se da su policijski službenici primijetili „JEDNU ZASTAVU sa oznakama i obilježljima kojima se poziva ili potiče na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju…..“. Konstrukcija je sama po sebi zanimljiva kao i način na koji je policijska postaja u Metkoviću vodila postupak i donijela rješenje.

U rješenju se pritom izbjegava činjenično opisati o kakvoj se to zastavi radi, odnosno koji dio te zastave potiče na mržnju prema žutoj ili crnoj rasi, odnosno nesnošljivosti prema budistima ili hindusima, te koja se to nacionalnost vrijeđa pridjevom „Hrvatske“ (u: Hrvatske obrambene snage).

Stoga je teško racionalno zaključiti što bi to „sporno“ trebalo biti u toj „jednoj“ zastavi, pa samim tim i argumentirano odgovoriti na milicijski nalog šuplje od švicarskog sira i lako oborivo u bilo kojem doista zakonitom postupku.

Činjenično ne stoji da je Ivica Vladava galamio i vikao na djelatnike PP Metković. Činjenično ne stoji da su djelatnici PP Metković izdali Potvrdu o oduzimanju stvari, kako se navodi u rješenju. Također činjenično ne stoji da je Ivica Vladava ranije prekršajno kažnjavan budući je postupak koji se vodi zbog slučaja HNK Split još uvijek u tijeku.

Zanimljivost cijelog postupka je i u činjenici da je rješenje potpisao Dragan Sršen, nedavno smijenjeni načelnik PP Metković, kojem je to bilo izgleda zadnje potpisano rješenje kojim se možda trebao dokazati za neko buduće promaknuće.

Svjedoci smo da se u reakcijama tijekom postupanja svih nazočnih djelatnika PP Metković vidjelo da nerado i nevoljko postupaju prema našim članovima, pogotovo zato što su prisiljeni oteti ratnu zastavu HOS-a.

Kada se sve sumira, ovakav način postupanja ne možemo nikako drugačije protumačiti osim kao politički pritisak na pripadnike HOS-a, te članove i dužnosnike Hrvatske stranke prava.

Ovo nije prvi puta da policija šikanira naše članove zbog isticanja svete zastave Hrvatskih obrambenih snaga. Stava smo da je napad na HOS i znakovlje HOS-a ujedno i napad na Domovinski rat.
Pod tom zastavom su ginuli i borili se najbolji koje je hrvatska država imala. Stoga nećemo odustati od isticanja te zastave bez obzira na postupanje policije, a od borbe za hrvatsku državu nećemo odustati niti ćemo se umoriti bez obzira na cijenu koju moramo platiti”.

HSP

Facebook Comments

33 komentara na “POSTUPAK OKONČAN: ‘Kriv je za isticanje HOS zastave na ‘Maratonu lađa’”

 1. Zastava pod kojom se ginulo za ovo državu se nesmije isticati ali zato smrdljiva zastava pod kojom nas je gamad ubijala i palila se može nositi i isticati bilo gdje bez problema .Koja smo mi luda država sa ludim ljudima koji nas vode i još ludim zakonima .

 2. Branko Grabar napisao:

  Nije kriv.jedino snosi krivicu sa ostalim braniteljima sto su rat zavrsili prije nek je trebalo.slazem se sa imenjakom.poz.

 3. Jure Rotim napisao:

  Policija je pod šapom politike kao i to nakaradno postupanje i rješenje sa kojim postupak tek počinje

 4. Stari Mel napisao:

  neka mu popuše

 5. Željka Šabić napisao:

  KOME JE SMETALA ?!

 6. Perica Roso napisao:

  Imamo izbore , maknimo udbaše !

 7. A sto je sa zastavama propale drzave i petokrakama u sred Zg ,to miliciju ne smeta ?

 8. Vlado Horvatić napisao:

  Gdje nabaviti Hos-ovu zastavu???Stavljam je na kuću i da vidim tko će doći po nju.

 9. Maria Angela napisao:

  Gdije su bili ti udbasi koji sad kaznhavaju jad su HOS -ovci zivote davali

 10. Vlado Radovic napisao:

  nemože biti kriv jer je uredno registrirana udruga i grb i zastava

 11. Branko Katić napisao:

  Kriv je kao i vecina Branitelja jedino za to sto nismo ocistili Hrvatsku do kraja od proklete jugo-cetnicke i petokolonaske gamadi !

 12. Svima smeta za ZDS a cetnicke pjesme u VUKOVARU ne smetaju

 13. Božo Tićac napisao:

  a kad će četnici što dižu spomenike četničke širom države biti suđeni,osuđeni te nakon presude prognani iz države po ikakvom postupku,bagr jugoslovenska

 14. Ruzarijo Perkov napisao:

  E da si nosija crvenu sa srpom i čekićem bija bi nagrađen makar nekom dobrom pozicijom u nevladinim udrugama !

 15. A oni cetnici sa titnim slikama i komunistickim zastavama nisu dobili nikakve kazne i setaju se gdje im padne na pamet.Jadna zemljo koja govna po tebi gazu.

 16. Gordan Juric napisao:

  Ovo je poziv za rješavanje sporova s komunjarama

 17. Niko Dragicevic napisao:

  Protiv Sršena hitno podnijet kaznenu prijavu kao i protiv djelatnika policije koji su nelegalno oduzeli LEGALNU zastavu HOS a i nelegalnog postupanja

 18. Milan Horvat napisao:

  Eto vam pravde udbaša boljševika ! Zakon ne važi za udbaša partizane,i četnike !!

 19. Željko Vukorep napisao:

  Znate li vi simbol čega je ta “nesretna Lađa” i kakva joj je povijest , pa onda je jasno kako ZDS nije dobrodošao!!

 20. Tomislav Zakanj napisao:

  zašto niste devedesetih oduzimali

 21. Nino Čeredar napisao:

  Dakle radi se o prekršajniom nalogu donesenom u skraćenom postupku kod policije, okrivljeni podnese žalbu na taj nalog (navede kao dokaz zadnje riješenje ureda za upravu) i počinje se voditi redoviti sudski postupak u kojemu se izvode i dokazi … sve jasno

  • Stanko Manenica napisao:

   Tako je nino neznam koji bombasticni naslov,to je policijski prekrsaj na koji se stranka zali i sve ide redovnim putem neznam koju je necu reci nepismeni novinar objavio jos ima presliku prekrsajne prijave koju je izdala policija i na koju ima pravo zalbe

  • Problem je u tome da policija uopce reagira na takav nacin na zastave regularne hrvatske vojske.

 22. Drago Romic napisao:

  Zar je hosova zastava zabranjena

 23. nije meni to nikako jasno, Za dom spremni nekome tjera strah u kosti a pozdrav kojim se nekome prijeti oduzimanjem života (smrt fašizmu) je dobrodošao

 24. Hašo Kis napisao:

  to nije rješenje suda nego policijski prekršajni nalog…nemojte brkati pojmove jer to nije isto…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  Blokirani: Javni bilježnici nisu Sud!

  Mario Strinavić gl. tajnik udruge blokirani Sutkinja Općinskog suda u Zagrebu Zorka Čačić Zagrajski na prigovor dužnika nepravomoćno je donijela...

  Close