Požar se nekontrolirano širi prema Žrnovnici, premijer pokrenuo i vojsku

Zbog jakog vjetra požar se nekontrolirano počeo širiti prema Žrnovnici i Podstrani, a premijer je angažirao i pripadnike OSRH

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka – 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatreni jezici stigli su čak i do zvjezdarnice na Mosoru gdje se na stotine županijskih vatrogasaca već satima i sa zadnjim atomima snage bore protiv tog požara, ali i bure koja još uvijek nemilosrdno puše, te stalno mijenja smjer vatre.

Naporima vatrogasca i lokalnog stanovništva od vatre je spašeno naselje Donje Sitno na Mosoru. Dvije kuće su u potpunosti izgorjele.

U Sitnom se mještani bore se za svaku kuću, a vatrogasne snage ne stižu držati vatru pod kontrolom jer se požar širi. Pitaju se gdje su kanaderi i vojska. Iz Žrnovice kreću dragovoljci, sve mladi momci. Žalosno je što se ne šalje pojačanje.

Izgorjela šuma oko crkve, maslinici, voćnjaci. Stotine dobrovoljaca i profesionalnih vatrigasaca su na terenu. Iz vojarni u Gospiću i Kninu u tijeku je prebacivanje helikopterima u Split sto pripadnika vojske iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga. Oni će po dolasku u Split s obzirom na situaciju, biti raspoređeni na vatrom najgore zahvaćeno područje.

Premijer Andrej Plenković prati situaciju na požarištima diljem Dalmacije. Upitan što se poduzima u pogledu brojnih požara kazao je da će, ako bude potrebe, biti angažirane i dodatne snage kako bi se usred sezone spriječio “slijed vrlo neugodnih požara”, piše Slobodna Dalmacija.

Iz vojarni u Gospiću i Kninu kasnije je ipak krenulo prebacivanje helikopterima u Split 100 pripadnika vojske iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga.

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  Nakon Savudrijske Vale, nismo dugo čekali na novi pokušaj agresije na RH!

  Potrebno je istog trenutka raspisati referendum o proglašenju gospodarskog pojasa, a iza cijele priče stoje Njemačka i Turska, komentar je...

  Close