Objavljeno: Sub, lip. 17th, 2017

Preokret nakon ispitivanja mnogih svjedoka: DORH sada ne tereti Klemma da je iz tvrtke uzeo tri milijuna

Državno odvjetništvo više ne tereti predsjednika Udruge specijalne policije i zaštitara Josipa Klemma da je prisvojio oko tri milijuna kuna navodno izvučenih iz tvrtke Klemm security 2005. godine,  nego tvrde da je taj novac nenamjenski potrošio.

Tužiteljstvo je u završnici suđenja Klemmu izmijenilo optužnicu, a o kojoj će se Klemm na sljedećoj raspravi ponovno očitivati. Iako je riječ o kozmetičkoj izmjeni koja zapravo nema nikakve pravne posljedice za Klemma bude li proglašen krivim, ova izmjena ipak zapravo znači priznanje tužiteljstva da nakon provedenoga dokaznog postupka više nemaju dokaze o tome da je Klemm na ruke primao novac koji je uz pomoć fiktivnih faktura bio “izvučen” iz njegove tvrtke.

Promijena iskaza

Preciznije, na glavnoj raspravi dvojica bivših okrivljenika, a kasnije ključnih svjedoka, Radovan Štetić i Hrvoje Zorović, dali potpuno drugačije iskaze nego u istrazi. Naime, dok su bili okrivljenici govorili su da su poslovi koje je Klemm security imao s tvrtkama pod njihovim nadzorom bili fiktivni te im je isključiva svrha bila da pomognu Klemmu da izvuče novac iz svoje tvrtke, piše Jutarnji.

Zorović je čak opisivao kako je Klemmu nosio novac u jedan lokal na Malešnici ili u ured. Zorović je nakon nagodbe kao svjedok kazao da je novac zadržavao on, a sve u cilju lobiranja da Klemm dobije posao u nizu trgovačkih lanaca poput Kauflanda, Peek&Cloppenburga, Magme i u brojnim poznatim noćnim klubovima. Zorovićeve tvrdnje potvrdili su i poslovođe tih poznatih tvrtki i klubova koji su također svjedočili na suđenju.

Klemm, koji je na prvom ispitivanju priznao djelo, nedavno je u svojoj obrani porekao krivnju, rekavši kako se na taktiku priznanja svojevremeno odlučio kako bi spasio tvrtku.

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
UMJESTO MERČEPA Ante Martinac izabran za predsjednika Udruge ratnih dragovoljca RH!

Na izbornom Saboru održanom u Hotelu “I” u Zagrebu, izabran je za predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. On je na...

Close