Objavljeno: Čet, sij. 12th, 2017

Priopćenje Koordinacije udruga ratnih veterana i klubova „Tigrovi“

Svjedočeći javnim raspravama, za  i protiv korištenja 7% dionica HEP-a, aktualnih ovih posljednjih dana u javnom prostoru Republike Hrvatske, a koje imaju tendenciju otvaranja tzv. sukoba u braniteljskoj populaciji, mišljenja smo kako sva pitanja vezana uz branitelje i stradalnike Domovinskog rata možemo i moramo rješavati isključivo institucionalno.

Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrenulo je sveobuhvatnu raspravu unutar braniteljske populacije i udruga, a u smislu konačnog rješavanja braniteljskih prava kroz jedinstveni Zakon o Hrvatskim braniteljima dok je Fond hrvatskih branitelja jedan od segmenata istog prijedloga Zakona, koji će nakon toga proći i ostalu saborsku proceduru. Činjenica je, da je ministar Hrvatskih branitelja uložio ogromne napore te formirao niz radnih skupina od strane udruga i branitelja koje sudjeluju u realizaciji konačnog prijedloga teksta Zakona o hrvatskim braniteljima, govori ne samo o ozbiljnosti pristupa Ministarstva hrvatskih branitelja, nego i o ozbiljnosti pristupa i rada premijera i Vlade Republike Hrvatske u ovako osjetljivom tekstu kakav je prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima.

Javni istupi pojedinaca i tzv. etabliranih udruga branitelja, a koje i same direktno sudjeluju u izradi teksta prijedloga Zakona o Hrvatskim braniteljima, su kontraproduktivni, ne samo po stanje u braniteljskoj populaciji, nego i po sam Zakon i govore same o sebi.

Ovim Priopćenjem, Koordinacija udruga ratnih veterana i klubova „Tigrovi“ daje vrlo jasnu i izričitu potporu radu ministru Hrvatskih branitelja i premijeru Vlade Republike Hrvatske u izradi prijedloga jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima te donošenje istog u Hrvatskom Državnom Saboru, kao i potporu Vladi i Predsjednici Republike Hrvatske u ovim turbulentnim  političko-ekonomskim odnosima unutar i izvan Republike Hrvatske, kao i sigurnosnim izazovima koji se stavljaju pred našu Domovinu.

 

S pozdravom,

Za Hrvatsku kao Tigar ! ! !

Zagreb, 12 siječnja 2017. godine

                                                                              za Koordinaciju URV i Klubova „Tigrovi“

                                                                           pred. Josip Lucić, general zbora u miru

 

Autor: C / PDN

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Ministar vanjskih poslova BiH optužio Kolindu za ‘prijetnje’ kod Dujmovića

IGOR CRNADAK Podcjenjivanje RS od predsjednice Hrvatske, kao i nedavno od ministra (Vlahe) Orepića se ne smije nastaviti, zaprijetio je...

Close