Published On: Pet, pro. 8th, 2017

Provedeni terenski izvidi u Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj županiji

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u razdoblju od 4. do 6. prosinca 2017. godine organizirala je i provela terensko istraživanje, izvid i snimanje iz zraka lokacije Kastav u istoimenom gradu u Primorsko-goranskoj županiji i lokacije Poloj u općini Barilović u Karlovačkoj županiji.

Terenskim izvidima nazočili su i predstavnici Općeg povjerenstva za odavanje počasti žrtvama rata Ministarstva obrane, nadležnog tijela Talijanske Republike, obzirom da se radi o mogućim mjestima masovnih grobnica u kojima se nalaze pokopani posmrtni ostaci talijanskih državljana, stradalih tijekom Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Tom prilikom istaknuto je kako je zajednički cilj Republike Hrvatske i Talijanske Republike očuvanje spomena na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja te osiguranje njihovog dostojnog vječnog počivališta. Zajednički terenski obilazak rezultat je obostrane želje za unapređenjem postojećih prijateljskih odnosa i suradnje između dviju država.

Zajednička suradnja na predmetnom području regulirana je međudržavnim Ugovorom između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o uređenju ratnih grobova (Narodne novine, Međunarodni ugovori br. 6/2001).

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Kako se kroz sport stvarala lažna slika o Hrvatskoj?

Prošle su već više od dvije godine otkako je na travnjaku poljudskog stadiona osvanula iscrtana svastika, a da unatoč svim...

Close