Prva veteranska bolnica u Zaboku dobila veliku zlatnu plaketu

Dodjeljujući bolnici to priznanje, branitelji joj još jedanput žele zahvaliti na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo te potaknuti druge sredine na još veću i kvalitetniju skrb

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, dodijelila je prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku veliku zlatnu plaketu u povodu treće obljetnice uspješnog rada, priopćio je u četvrtak UHBDR91.

Taj status ta je bolnica prva stekla još 2014., a u njoj su dosad liječeni mnogobrojni hrvatski branitelji i stradalnici, i to iz cijele zemlje. To je jedina zdravstvena ustanova koja je izgrađena od osamostaljenja Republike Hrvatske, čemu su uvelike zaslužni i branitelji. Riječ je o suvremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi iznimno kvalitetan kadar, od liječnika, do medicinskih sestara i ostalog osoblja, ističe se u priopćenju.

Inače, nakon Zaboka, veteranske bolnice osnovane su još u Kninu, Gospiću i Vukovaru.

Dodjeljujući bolnici to priznanje, branitelji joj još jedanput žele zahvaliti na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo te potaknuti druge sredine na još veću i kvalitetniju skrb za ljude koji su stvorili samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu, ističe se u priopćenju.

Branitelji su ove godine, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, dodijelili to priznanje i svjetski poznatoj glazbenoj skupini “The Dire Straits Experience” za čuvenu pjesmu “Brothers in Arms”.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
(VIDEO) SJEĆATE LI SE? Kako je uhićen general Gotovina prije 12 godina

NA DANAŠNJI DAN Prije dvanaest godina, 7. prosinca 2005. godine, general Ante Gotovina je nakon više od četiri godine bijega...

Close