Objavljeno: Pon, stu. 13th, 2017

Pupovac i Srbi opet se ne osjećaju dobro u Hrvatskoj, evo što je sad

Podijeli ovo

Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Vukovaru svečanom su akademijom obilježili 20. obljetnicu postojanja i rada. Razgovaralo se i o 22. obljetnici Erdutskog sporazuma. Istaknuli su važnost jačanja suradnje Hrvatske i Srbije te ustvrdili, kako kažu, da položaj srpske manjine u Vukovaru, ali i ostatku zemlje, nikad nije bio lošiji.

Milorad Pupovac rekao je da će uskoro održati sastanak s predstavnicima gradske, županijske i državne vlasti o ponovnom postavljanju ploča s ćiriličnim natpisima u Vukovaru.

“Samo ćemo razgovarati o načinu kada i kako će se to realizirati, a ne hoće li se. Ondje gdje postoje zakonske pretpostavke, zakonski okvir, to će se napraviti i ono o čemu ćemo razgovarati jest kako i u kojim vremenskim rokovima”, izjavio je Pupovac.

“Problem je što nakon 20 godina nismo uspjeli registrirati škole u kojima se nastava drži na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu kao manjinske – iako za to postoje svi zakonski preduvjeti. Svake godine broj pripadnika srpske nacionalne manjine u svim institucijama opada”, kazao je predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić, javlja HRT.

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
12. studenog 1995. – Erdutski sporazum

Dana 12. studenog 1995. u Erdutu je potpisan Temeljni sporazum o Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Srijemu o mirnoj reintegraciji...

Close