Pupovac ogorčen pločom u Novskoj, razmišlja o podršci Plenkoviću!

‘Mi ovim stvarima dajemo rang prvog prioriteta te nećete dugo čekati na našu sljedeću objavu’, kaže Milorad Pupovac

Milorad Pupovac u Saboru je dao izjavu novinarima, a vezano uz premještanje HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku. 

“Dobro je da ploča više nije u Jasenovcu. Nije dobro što je na mjestu na kojem je sada postavljena. Nije dobro da je omogućeno da i dalje egzistira takva ploča. To mene i stranku čini nezadovoljnima. Ploča je postavljena na lokalitetu ‘Trokut’ 20 metara od mjesta gdje je bila ‘spomen kosturnica’ pripadnicima partizanskih jedinica koje su osloboađale Jasenovac i Novsku, a koja je u jesen 1991. minirana. Tamo je bilo 650 ljudskih ostataka.”, počeo je Milorad Pupovac te potom dodao:

“O stradanjima u ovom ratu na tom području neću govoriti, ali ću reći da je s područja ‘Kotara Novska’ u jasenovačkom logoru skončalo više od tri tisuće ljudi. Srba, Hrvata, Roma, Židova…O toj stvari se mora voditi računa. Produženje ili daljnja legalizacija, kao uvjet za uklanjanje ove ploče u Jasenovcu, nešto je što nas posebno smeta”, rekao je novinarima u Saboru predsjednik SNV-a i SDSS-a Milorad Pupovac.

“Ovo sve skupa nije prihvatljivo rješenje”, dodaje Pupovac.

Hoće li rse u SDSS-u azgovarati o odustajanju od podrške Vladi Andreja Plenkovića, on uz pomoć vaših ruku ima većinu?

“Naša stranka će sasvim sigurno raspravljati o okolnostima i načinima na koji je ploča uklonjena. Mi ovim stvarima dajemo rang prvog prioriteta te nećete dugo čekati na našu sljedeću objavu”, kaže Milorad Pupovac.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Vijenci i svijeće pred spomen pločom HOS-ovcima u Novskoj

Nakon što je postavljena HOS-ova spomen ploča, predstavnici grada Novske i općine Jasenovac te koordinacije udruga HOS-a položili su vijenac...

Close