Published On: Čet, sij. 4th, 2018

Ruža Tomašić: Hrvatska mora braniti svoju granicu na moru!

Arbitražna odluka o granici sa Slovenijom za Hrvatsku ne postoji. Jednoglasnom odlukom Sabora povukli smo se iz arbitražnog postupka i za nas ta odluka može samo biti prijedlog za neke buduće pregovore. Kao bilo koji drugi prijedlog neke stručne skupine.

Akcije slovenske policije u onome što su do rješenja graničnog spora hrvatske vode protuzakonite su i naša policija, a po potrebi i vojska, na to trebaju reagirati. Ovdje se ne radi o nekoj zajedničkoj akciji organa reda dviju država, nego o očitom kršenju suvereniteta Republike Hrvatske.

Kako ne bi došlo do daljnjih frustracija i, ne daj Bože, eskalacije nasilja među građanima, hrvatske vlasti moraju konačno početi braniti našu granicu u Savudrijskoj vali. Svima nam treba biti žao što su se naši susjedi odlučili na ovaj jednostrani i pomalo sirovi potez, ali nitko ih na to nije silio. Izabrali su na silu rješavati spor pa se sa silom moraju i suočiti.

Umjesto da tješe naše ribare kako neće morati plaćati slovenske kazne, nadležni moraju onemogućiti Slovence u tome da bilo kome pišu kazne u hrvatskim vodama. Ministre Božinoviću, budite odlučni i pokažite da hrvatska policija neće nikome dozvoliti da na silu prisvaja teritorij RH!

Ministre Medved, budite mudri i smireni! Braniteljima koji najavljuju akcije zahvalite na želji da se još jednom žrtvuju za domovinu, ali ih i uvjerite da Hrvatska, kao svaka ozbiljna država, ima državne službe i institucije koje su dorasle zadatku i koje su jedine pozvane rješavati ovakve situacije.

ruza.hr

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 10 komentara
Have Your Say
 1. Orlić Šefik napisao:

  ISTINA & DOMOVINA
  Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  ​Orlić Šefik(Štef)

 2. Dragica Dianic napisao:

  Daj malo buke u tom prokletom evropskom parlamentu – svi se prave grbavi i cekaju da se mi pobijemo- vjerujem da ces ti to najbolje obaviti – g a l a m a

 3. Jela Gabelić napisao:

  Ruzo hrvatska moras biti glasna i vrlo jasna

 4. Milan Horvat napisao:

  Hrvatska mora braniti sve granice i narod. Pa zato je imamo !!

  • Meni je 5 godina krvi i gledanja smrti u oci bilo dosta, samo zato da bi saka nedojebanih kriminalaca mogla pljackat….svoje ruke vise ne mazem tudom krvlju u ime necije fotelje, neka kopilad hrvatskih politicara ide ginut ionako je Hrvatska njihova privatna prcija

 5. Ajde vi politicari puške u ruke i ginite za svoje pozicije…vise mi je i tebe pun kurac

 6. Dario Moscarda napisao:

  Ti jedino što braniš svoju Fotelju koju če mo ti ubrzo mi uzeti

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Nezadovoljan izborom novog ravnatelja NP Plitvička Jezera, Milinović podnio ostavku

Nakon što je podnio ostavku, Darko Milinović sazvao je izvanrednu konferenciju za medije s koje je oštro kritizirao ministra Ćorića....

Close