Published On: Pon, ožu. 12th, 2018

Ruža Tomašić pozvala hrvatske vlasti da ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju, objasnila i zašto

Ruža Tomašić iz Strasbourga pozvala hrvatske vlasti da ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju, objasnila i zašto

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorila je o ratifikaciji Istanbulske konvencije.

“Zaštita žena i ostalih članova obitelji od nasilja svim državama članicama mora biti visoko na listi prioriteta. No, problemi s ratifikacijom Istanbulske konvencije nisu se pojavili zbog nevoljkosti država članica da zaštite žene od nasilja, nego zbog kontroverznih dijelova same Konvencije”,  rekla je Tomašić na početku svog govora.

U nastavku govora konstatirala je da je prvenstveno problematično to što ona državne institucije koje se bave ljudskim pravima izjednačava s udrugama civilnog društva, a stručnom tijelu GREVIO-u daje prevelike ovlasti u implementaciji. Kad tome dodamo i to da države na sebe preuzimaju obvezu financiranja nevladinih organizacija u onom obujmu koje GREVIO smatra primjerenim, jasno je da gube dio suvereniteta.

“Konvencija bi, vjerujem, davno bila ratificirana od svih članica Unije da se fokusirala samo na zaštitu žena od nasilja, bez promoviranja rodne teorije i pokušaja razvlašćivanja nacionalnih država”, naglasila je.

Na kraju govora još jednom je pozvala hrvatske vlasti da, zbog navedenih razloga, ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Ispovijest: Nakon deset godina otkrili su da imam rak štitnjače

Redovito sam posjećivala fizijatre, neurologe, ginekologe... a onda je 2016. prijateljica liječnica posumnjala na štitnjaču i spasila me, kaže Tanja...

Close