Published On: Čet, velj. 8th, 2018

Sinergija sporta i pobjedničke Hrvatske vojske je dobitna kombinacija!

Ministar Krstičević i izbornik Dalić s najboljim hrvatskim vojnicima

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević primio je u srijedu, 7. veljače 2018. godine u Ministarstvu obrane najbolje vojnike i dočasnike u 2017. godini.

S obzirom na to da je 2018. godina proglašena godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, s najboljim vojnicima i dočasnicima u 2017. godine susreo se i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Dalić je ovu prigodu iskoristio kako bi čestitao najboljim pripadnicima Oružanih snaga u 2017. godini istaknuvši: “Čestitam najboljima vojnicima i čast mi što sam se imao prilike susresti s onima koji čine pobjedničku Hrvatsku vojsku”.

Također, izbornik je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska vojska prepoznala važnost ulaganja u tjelesnu spremnost vojnika, priopćio je MORH.

Uz ministra obrane, na svečanosti u Ministarstvu obrane prisustvovao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general-zbora Mirko Šundov koji je ovom prigodom naglasio kako 12 izabranih vojnika i 12 dočasnika predstavlja ponos Oružanih snaga te potvrđuje njihovu izvrsnost te izražene ljudske i vojničke vrline.

Ministar obrane Damir Krstičević čestitao je, kako je rekao, ljudima koji su dokazali kako se stalno usavršavanje vojnika i dočasnika prepoznaje i nagrađuje.

„Gledam vas i jako sam ponosan, jer biti najbolji zahtjeva veliki napor i odricanja. Čestitam vam na vašoj upornosti i trudi i moram reći kako je ovo još jedan dokaz kako upravo svi zajedno obnavljamo Hrvatsku vojsku. Vojnici su bitni, vojska je bitna i moramo učiniti sve što je u našoj moći da čovjek ostane u fokusu i da se sve radi na njegovu korist i dobrobit.

Položaj i status hrvatskog vojnika bit će s vremenom još i bolji čemu će pridonijeti novi Zakon o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske“, rekao je ministar Krstičević istaknuvši još jednom kako će pripadnici Oružanih snaga uvijek imati potporu Ministarstva obrane RH kada je u pitanje poboljšanje njihovog položaja i statusa.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga čestitao je najboljima u 2017. godini, istaknuvši: „Ovo je peta godina zaredom da Oružane snage RH biraju najboljeg vojnika i dočasnika na razini OS RH.

U 2017. godini pripadnici Oružanih snaga tako su pokazali izniman angažman za vrijeme protupožarne sezone, sudjelovali su u spašavanju unesrećenih u prometnim nesrećama, ostvarili su zapažene rezultate u vojnim vježbama, kao i sportskim i vojnim natjecanjima“.

Među najboljih 12 dočasnika nalazi se 1 dočasnica, dok se među 12 nagrađenih vojnika nalaze četiri vojnikinje. Najboljom vojnikinjom proglašena je pozornica Ana Barinić, a najboljim dočasnikom narednik Danijel Dragišić.

Najbolje vojnike i dočasnike Oružanih snaga RH primila je i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Ante B. Kamenjar.com

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Ivo Lučić: Zašto mediji prešućuju i zataškavaju ključnu točku dogovora Milana Kučana i Slobodana Miloševića?

U prošlom broju Globusa objavljen je članak Mirjane Kasapović pod naslovom “Sto godina rata slovenskih nacionalista protiv Hrvatske: Ima li...

Close